Facebook firar Harry Potter

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

I helgen var det 20 år sedan J.K. Rowling släppte sin första bok om den unge trollkarlen Harry Potter. Sedan dess har sju böcker om Harry Potter släppts och serien har filmatiserad. För att fira Potters 20 årsdag har Facebook lagt in en ny funktion.

När du skriver Harry Potter, Slytherin, Gryffindor, Hufflepuff eller Ravenclaw i ett inlägg eller i en kommentar markeras ordet. När du trycker på ordet dyker ett trollspö upp på skärmen och utlöser en liten explosion av fyrverkerier, magi, blixtar och rök. Alla som ser posten kan trycka på något av orden för att få fram animationen. Du behöver inte ladda ner något eller gilla någon sida föra att aktivera funktionen.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.