Yahoo lägger ner sin nyhetsapp News Digest

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Förra sommaren sålde #Yahoo sin kärnverksamhet till telefonoperatören Verizon för 4,8 miljarder dollar. Verizon köpte inte hela företaget men uppköpet innebar att Yahoo slutade driva sin egen verksamhet. Efter uppköpet uppgav Verizon att de skulle behålla varumärket. I början av 2017 bytte delen som inte sålts till Verizon namn till Altaba och blev ett investmentbolag.

Nu rapporterar The Next Web att Verizon stänger ner den populära nyhetsappen Yahoo News Digest. Appen lanserades 2014 och vann samma år Apples designutmärkelse. Konceptet är enkelt, appen sammanfattar och samlar ihop dagens nyheter två gånger om dagen, en gång på morgonen och en gång på kvällen. Varje sammanfattning baseras på flera olika nyhetskällor som slås ihop i en ”atom” som innehåller bland annat nyckelcitat, bilder, video, kartor och infografer.

Efter den 30 juni kommer det inte längre gå att få någon nyhetsrapportering i News Digest, istället hänvisar Yahoo till sin nyhetsapp Newsroom för vidare nyhetsrapportering.

Har du använt News Digest för att hänga med i nyhetsflödet?

Läs mer:
Yahoo sålt för 4,8 miljarder dollar
Yahoo byter namn till Altaba
Yahoo släpper ny nyhetsapp

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.