Ubers vd kliver ned

Ubers grundare Travis Kalanick avgår som vd för den kontroversiella taxitjänsten, efter påtryckningar från aktieägarna.

Turerna kring den appbaserade taxitjänsten #Uber har varit många, och bara under det senaste året har företaget bland annat anklagats av Google för stöld av företagshemligheter, nästan blivit utsparkade från Apples appbutik efter att ha försökt kringgå reglerna samt anklagats för sexistisk arbetsmiljö av en tidigare anställd.

Nyligen skrev vi om att styrelseledamoten David Bonderman lämnat företagets styrelse efter sexistiska kommentarer, och nu rapporterar New York Times att Ubers grundare Travis Kalanick kliver ner från rollen som vd. Kalanick har enligt tidningens källor blivit hårt pressat av Ubers aktieägare att ställa sin plats till förfogande.

Fem av Ubers största investerare ska ha krävt Kalanicks omedelbara avgång i ett brev under tisdagen. Travis Kalanick ska ha diskuterat med åtminstone en av Ubers styrelsemedlemmar innan beslutet. Han kommer att sitta kvar i företagets styrelse, men vem som nu tar över ledarmössan är i dagsläget oklart.

Läs mer om Uber:

Styrelseledamot på Uber lämnar företaget
Uber blev nästan utsparkad från App Store
Uber anklagas för sexistisk arbetsmiljö

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.