Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Cook vill göra programmering obligatoriskt

Apples vd Tim Cook har medverkat i ett stort möte i Vita Huset tillsammans med en rad andra teknikjättar i måndags för att diskutera teknikutvecklingen i USA. Tim Cook påpekade då hur viktigt han tycker det är att programmering blir ett obligatoriskt ämne i skolan.

Nyligen hölls ett möte i Vita Huset med presidenten Donald Trump och vd:ar från flertalet teknikföretag, däribland Apple, Amazon, Google och Microsoft för att diskutera teknikutvecklingen i USA, rapporterar Recode. De olika företagsledarna lyfte frågor de tycker är viktiga och Apples vd Tim Cook betonade vikten av att göra programmering till ett obligatoriskt ämne i skolan.

Stämningen mellan teknikjättarna och Vita Huset har tidigare varit kyligt, speciellt efter att Trump beslutade sig för att USA ska gå ur Parisavtalet trots flertalet uppmaningar från flera av företagen att inte göra det. Trumpadministrationen har enligt dem själva lagt politiska meningsskiljaktigheter åt sidan för att kunna ta fram de bästa idéerna. Under måndagens möte sade Trumps talesperson Sean Spicer:

– Jag tycker att det är rätt talande att presidenten har samlat dessa personer. Vi jobbar med individer, oavsett deras politiska tillhörighet, för att kunna ta fram de bästa idéerna.

Apple har historiskt lagt mycket energi och resurser på att utbilda unga och barn kring programmering. Ett exempel på detta är appen Swift Playgrounds som på ett lekfullt sätt utbildar användaren i Apples kodspråk Swift.

Skulle du vilja att programmering var ett obligatoriskt ämne i svenska skolan?

Läs mer:
Teknikjättarna: "Snälla, lämna inte Parisavtalet"
Massiv kritik mot Trump efter miljöbeslutet
Tim Cook deltar på Trumps toppmöte
Test: Swift Playgrounds

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.