Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Paypal räds inte Apple

Apple Pay kommer inom kort få stöd för transaktioner via appen Meddelanden i och med IOS 11. Paypal har en liknande tjänst i appen Venmo men företagets vd är inte oroad för den nya konkurrensen.

I nästa version av IOS 11 kommer användare i länder med Apple Pay att kunna skicka pengar mellan varandra i appen Meddelanden. Funktionen är en del av Apple Pay och liknar på vissa sätt Paypals app Venmo som gör det lätt att skicka och ta emot pengar för privatpersoner.

Detta verkar dock inte oroa Paypals vd Dan Schulman. Han säger i en intervju med The Telegraph att Apples betallösning helt enkelt inte är lika bra som Paypals egna och att han inte är speciellt orolig inför den nya konkurrenten, han säger:

– Vi är teknikagnostiker. Många användare använder flera olika plattformar, de kanske har en Android-mobil, en PC och en surfplatta från Apple. Du vill inte behöva ha olika betalsystem för varje enhet utan du vill kunna använda samma betalsätt oberoende av vilken enhet du för tillfället använder.

Paypals betalsystem Venmo är marknadsledande i USA och företaget funderar på att lansera appen även i fler länder. I dagsläget går det att komma åt Venmo-appen och skicka betalningar till vänner i meddelande-appen på ungefär samma sätt som det kommer gå att göra med Apple Pay. När och om tjänsterna kommer till Sverige är väldigt oklart.

Om båda tjänsterna fanns i Sverige vilken skulle du föredra?

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.