Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ipad Pro 10,5 tum – ett kraftpaket i surfplattekostym

Nästan samma mått, men större skärm. Samma batteritid, men mycket mer prestanda. Apples nya Ipad Pro 10,5 tum är här och tycks ha mycket att erbjuda. Vi har startat upp testlabbet och undersöker vad den går för.

Inledning

I samband med Apples utvecklarkonferens WWDC för några veckor sedan visade företaget upp nya Ipad Pro-modeller. De senaste erbjuder samma specifikationer i två storlekar, 12,9 tum och 10,5 tum. Den mindre Pro-modellen har större skärmyta än föregångaren med 9,7-tumsskärm, men nästan samma fysiska mått och vikt. Den nya är något högre och har smalare kanter runt skärmen.

Vi har fått in en rymdgrå #Ipad med 512 gigabyte lagring och både Wifi och mobildata till testlabbet. Apple säger det inte själva, men de har tryckt in fyra gigabyte primärminne i den här modellen, vilket är mycket välkommet. Den förra generationen hade två gigabyte, medan den större 12,9-tumsmodellen hade fyra gigabyte redan för drygt ett år sedan.

Vikande försäljning

Apples Ipad-försäljning är inte alls någon succé när den granskas år efter år. Tvärtom har försäljningen minskat de senaste åren trots företagets försök att ändra på det. Siffrorna återhämtar sig något under julhandeln, men minskar sedan kvartal för kvartal tills det är dags för jul igen.

Apple delar inte med sig av hur försäljningen fördelar sig mellan olika Ipad-modeller, men under presentationen av årets Ipad Pro-modeller sa de däremot att 9,7-tumsmodellen är den populäraste och något i stil med att de med nya 10,5-tummaren behåller allt användarna älskar med föregångaren (lagom skärm och lätt att ta med) – och fyller på med ännu mer att älska (större skärm i samma paket och mer prestanda).

Om Apples senaste Ipad Pro 10,5 inte förmår att vända försäljningstrenden beror det inte på tråkiga eller obetydliga uppdateringar. Apple har definitivt inte slutat satsa på Ipad-familjen. På pappret är det här företagets hittills kraftfullaste Ipad som har i princip allt och lite till. Vi är mycket spända att se hur den presterar i testlabbet.

Istället för en dator

Apple försöker sälja in #Ipad Pro som en pc-ersättare. Med tillbehören Apple Pencil och ett externt tangentbord får användare ett kraftpaket som är enkelt att använda och som kan varieras beroende på vad som ska göras för stunden.

När de lanserade förra modellen var det nära för min egen del att byta ut den bärbara datorn där hemma, men i slutändan lät jag bli. I år bjuder Apple inte bara på prestandaförbättringar som alltid är välkommet – de har också gjort något åt IOS. Kommande IOS 11 bjuder på flera funktioner som jag tror äntligen kommer göra det möjligt att göra flera saker samtidigt utan allt för mycket krångel. Så där som man förväntar sig att kunna använda en pc.

Tråkigt nog för mig som ska recensera den här produkten, finns inte IOS 11 att tillgå riktigt än för annat än registrerade utvecklare. Men vi kommer självklart att återkomma framöver om IOS 11. En publik beta dyker upp nu under sommaren, medan den färdiga releasen kommer i höst.

Kommentarer
41 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.