Elon Musk vill till Mars

Teslas grundare Elon Musk är publicerad i senaste numret av tidningen New Space där han diskuterar kring möjligheterna att kolonisera Mars.

I senaste numret av tidningen New Space presenterar Elon Musk sin plan för hur vi ska kunna kolonisera Mars. I den femton sidor långa artikeln diskuterar han hur kostnaderna för resor till Mars ska kunna sänkas och vilken utrustning som är nödvändig för att kunna genomföra projektet. I dagsläget uppskattar Musk att en resa till Mars kostar ungefär 10 miljarder dollar, en kostnad som måste skäras ner till ungefär 200 000 dollar enligt Musk för att projektet ska vara görbart.

För att detta ska vara möjligt måste det gå att göra transporten helt återvinningsbar då eventuellt avfall ökar kostnaden avsevärt. Rymdskeppen måste också kunna tankas när de är i omlopp. Vi behöver kunna producera drivmedel på Mars och detta måste optimeras för återanvändning, enkel produktion och kostnad. Elon Musk föreslår metan som drivmedel.

I artikeln skissar Musk upp vilken typ av motorer och skepp som kan användas. Han resonerar kring hur många skepp som behövs och hur många människor som ryms i skeppen. Musk målar upp en vag tidsram, men det är tydligt i texten att han aktivt jobbar på att genomföra visionen.

Skulle du kunna tänka dig att flytta till Mars om möjligheten gavs?

Skriven av Amanda Reventlid

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.