Elon Musk vill till Mars

Teslas grundare Elon Musk är publicerad i senaste numret av tidningen New Space där han diskuterar kring möjligheterna att kolonisera Mars.

I senaste numret av tidningen New Space presenterar Elon Musk sin plan för hur vi ska kunna kolonisera Mars. I den femton sidor långa artikeln diskuterar han hur kostnaderna för resor till Mars ska kunna sänkas och vilken utrustning som är nödvändig för att kunna genomföra projektet. I dagsläget uppskattar Musk att en resa till Mars kostar ungefär 10 miljarder dollar, en kostnad som måste skäras ner till ungefär 200 000 dollar enligt Musk för att projektet ska vara görbart.

För att detta ska vara möjligt måste det gå att göra transporten helt återvinningsbar då eventuellt avfall ökar kostnaden avsevärt. Rymdskeppen måste också kunna tankas när de är i omlopp. Vi behöver kunna producera drivmedel på Mars och detta måste optimeras för återanvändning, enkel produktion och kostnad. Elon Musk föreslår metan som drivmedel.

I artikeln skissar Musk upp vilken typ av motorer och skepp som kan användas. Han resonerar kring hur många skepp som behövs och hur många människor som ryms i skeppen. Musk målar upp en vag tidsram, men det är tydligt i texten att han aktivt jobbar på att genomföra visionen.

Skulle du kunna tänka dig att flytta till Mars om möjligheten gavs?

Skriven av Amanda Reventlid

Med IOS 11 blir IOS världens största plattform för förstärkt verklighet. Apple har släppt ramverkat AR-kit till utvecklare som visar upp möjligheterna i flera videoklipp.

Som utannonserat under WWDC har Apple nu gjort en första betaversion av IOS 11 för Iphone och Ipad tillgänglig för allmänheten.

Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.