Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Elon Musk vill till Mars

Teslas grundare Elon Musk är publicerad i senaste numret av tidningen New Space där han diskuterar kring möjligheterna att kolonisera Mars.

I senaste numret av tidningen New Space presenterar Elon Musk sin plan för hur vi ska kunna kolonisera Mars. I den femton sidor långa artikeln diskuterar han hur kostnaderna för resor till Mars ska kunna sänkas och vilken utrustning som är nödvändig för att kunna genomföra projektet. I dagsläget uppskattar Musk att en resa till Mars kostar ungefär 10 miljarder dollar, en kostnad som måste skäras ner till ungefär 200 000 dollar enligt Musk för att projektet ska vara görbart.

För att detta ska vara möjligt måste det gå att göra transporten helt återvinningsbar då eventuellt avfall ökar kostnaden avsevärt. Rymdskeppen måste också kunna tankas när de är i omlopp. Vi behöver kunna producera drivmedel på Mars och detta måste optimeras för återanvändning, enkel produktion och kostnad. Elon Musk föreslår metan som drivmedel.

I artikeln skissar Musk upp vilken typ av motorer och skepp som kan användas. Han resonerar kring hur många skepp som behövs och hur många människor som ryms i skeppen. Musk målar upp en vag tidsram, men det är tydligt i texten att han aktivt jobbar på att genomföra visionen.

Skulle du kunna tänka dig att flytta till Mars om möjligheten gavs?

Skriven av Amanda Reventlid

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.