TSA testar fingeravtrycksläsning vid incheckning

Transportation Security Administration (TSA) i USA testar att låta passagerare checka in på flygplatser med fingertrycksavläsning.

Den federala myndigheten i USA som ansvarar för säkerheten i alla former av transporter meddelande under tisdagen att de ska påbörja ett nytt testprogram där lågriskpassagerare kan checka in på flygplatser med hjälp av sitt fingeravtryck, rapporterar Cnet.

Det går att registerna sitt fingeravtryck på TSA:s program för tidig incheckning. Väl på plats jämför fingeravtrycksläsaren ditt fingeravtryck med de fingeravtryck som finns registrerade i databasen. TSA menar att denna teknologi kan automatisera och förenkla incheckningsprocessen avsevärt eftersom personal inte längre behöver kontrollera passagerares pass eller boardingkort med mera.

Det är frivilligt att medverka i testprogrammet som testas på Denver International Airport och Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport.

Skulle du vilja kunna checka in på flygplatser med hjälp av ditt fingeravtryck?

Skriven av Amanda Reventlid

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.