TSA testar fingeravtrycksläsning vid incheckning

Transportation Security Administration (TSA) i USA testar att låta passagerare checka in på flygplatser med fingertrycksavläsning.

Den federala myndigheten i USA som ansvarar för säkerheten i alla former av transporter meddelande under tisdagen att de ska påbörja ett nytt testprogram där lågriskpassagerare kan checka in på flygplatser med hjälp av sitt fingeravtryck, rapporterar Cnet.

Det går att registerna sitt fingeravtryck på TSA:s program för tidig incheckning. Väl på plats jämför fingeravtrycksläsaren ditt fingeravtryck med de fingeravtryck som finns registrerade i databasen. TSA menar att denna teknologi kan automatisera och förenkla incheckningsprocessen avsevärt eftersom personal inte längre behöver kontrollera passagerares pass eller boardingkort med mera.

Det är frivilligt att medverka i testprogrammet som testas på Denver International Airport och Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport.

Skulle du vilja kunna checka in på flygplatser med hjälp av ditt fingeravtryck?

Skriven av Amanda Reventlid

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.