Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Stim och Spotify i pengabråk

Enligt upphovsrättsorganisationen Stim har Spotify inte betalat fakturorna för det fjärde kvartalet 2016.

Stim är en svensk ekonomisk förening som förvaltar den ekonomiska delen av upphovsrätten till svensk musik. Stim ser helt enkelt till att deras medlemmar får betalt när deras låtar spelas. Igår skickade Stim ut ett meddelande till sina 86 000 medlemmar. I meddelandet står det:

"Då Spotify inte har betalat våra utställda fakturor för Q4 2016 kommer ersättningen från Spotify inte att vara med i utbetalningen från Stim den 15 juni. Detta på grund av att vi och Spotify har olika uppfattning om villkoren enligt gällande avtal."

Enligt Spotify är detta dock Stims eget fel. En talesman från Spotify skriver i ett skriftligt uttalande till Breakit att:

”Vi erbjöd Stim att betala ut det fulla beloppet som kan matchats ihop med rättighetshavare, men Stim valde att avstå betalningen. Den utestående summan relaterar till verk som inte matchas med rättighetshavare.”

Stim menar dock att de inte har förändrat sitt sätt att fakturera utan att det är Spotify som har valt att tolka villkoren i deras avtal på ett nytt sätt. Stim uppger nu till Breakit att de för en ”konstuktiv dialog” med Spotify och de båda organisationerna menar att de är måna om att snabbt hitta en gemensam lösning.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.