Tim Cook pratar om Homepod

I en intervju pratar Tim Cook om den nya högtalaren Homepod och vikten av att inte stressa fram produkter.

Inför Worldwide Developer Conference ryktades det att Apple skulle släppa en Siri-enhet som skulle utmana Google Home och Amazon Echo. Mycket riktigt presenterade Apple produkten #Homepod som är en högtalare med Siri. Det är dock inte i första hand en smart assistent utan en riktigt bra högtalare med fokus på en bra musikupplevelse.

Tim Cook har intervjuats av Bloomberg Technology om den nya högtalaren och vad den betyder för #Apple. Tim Cook säger i intervjun att Apple arbetat flera år med att ta fram Homepod och att deras mål aldrig har varit att vara först ut med en produkt utan att istället kunna erbjuda den bästa produkten på marknaden. Först och främst är Homepod en gedigen högtalare som hyllar Apples kärlek till musik och som spelar på arvet från Ipod och Itunes.

– Jag tror att folk kommer bli chockade av ljudkvaliteten när de testar Homepod. Självklart gör den massa andra saker med, och visst, de är också viktiga men vi har verkligen eftersträvat att kunna erbjuda en fantastisk ljudupplevelse i första hand.

Cook lovar i intervjun att Apple kommer fortsätta att utveckla Homepod. Vidare pratar även Cook i intervjun om IOS 11 och vikten av förstärkt verklighet.

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.