Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99:s testpiloter – tester av och för medlemmarna

Nu lanseras 99:s testpiloter – personliga tester genomförda av våra medlemmar, för våra medlemmar.

Många av våra läsare önskar fler tester här på 99. Redaktionen testar en hel del, men ändå finns det ständigt mer intressanta tillbehör och prylar än vi hinner med. Därför lanserar vi nu 99:s testpiloter, ett nytt spännande koncept som vi gör tillsammans med vårt fantastiska community.

Vad det handlar om är helt enkelt tester av och för våra kunniga medlemmar i forumet. Insatta datorentusiaster får här tillfälle att på egen hand testa de senaste prylarna och tillbehören. 99-redaktionen hjälper till med administration och annan hjälp, men testpiloterna själva utformar, genomför och sammanställer testet. Alla andra kan läsa, lära sig och kommentera.

Testpiloterna får utrymme att dela med sig av sina personliga reflektioner av tillbehören, med stort fokus på användarvänlighet och funktion. Helt enkelt synpunkter på produkten från kunniga entusiaster från vårt forum.

Utmärkelse: Testpilot 99 Rekommenderar

Bra produkter kan tilldelas utmärkelsen "Testpilot 99 rekommenderar" om den förtjänar det.

Utmärkelsen delas endast ut till prylar som testpiloten själv kan tänka sig att rekommendera till familj och vänner. Utmärkelsen tilldelas endast produkter som anses vara ett bra köp.

De första testpiloterna är rekryterade, och testprodukter på väg ut. De första testerna kommer att publiceras under sommaren. Trevlig läsning, och kommentera gärna testerna och ställ frågor direkt till testpiloterna!

Frågor och svar om 99:s testpiloter

Q: Får 99 ersättning för testpiloterna?

A: Produkttesterna arrangeras på uppdrag av tillverkaren. 99 tar ut en avgift från tillverkaren som ska täcka ersättning till testpiloterna, eventuella inköp, fraktavgifter, andra administrativa kostnader och intäkter för att utveckla verksamheten. Testerna utförs helt oberoende och uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.

Q: Får testpiloterna ersättning?

A: Ja, alla testpiloter får ersättning från 99 för varje genomfört test.

Q: Hur väljs testpiloterna ut?

A: Alla testpiloter rekryteras av 99:s redaktion. Testpiloterna är medlemmar som utmärkt sig i forumet, till exempel genom att visa prov på djupa kunskaper och engagemang i forumet.

Q: Kan jag bli testpilot?

A: Kanske! I dagsläget finns inget direkt behov, men skicka en intresseanmälan till [email protected] så är det möjligt att vi kontaktar dig i framtiden.

Q: Får testpiloterna behålla prylarna som testas?

A: Alla produkter returneras efter slutfört test. I undantagsfall kan produkter lånas ut längre perioder, till exempel som referens i framtida tester.

Q: Hur väljer ni ut vilka produkter som ska testas?

A: Produkterna väljs utifrån vilka tillverkare som är intresserade, vilka produkter som finns tillgängliga samt huruvida någon testpilot är intresserad av att testa produkten.

Q: Hur väljer ni vem som får testa en viss produkt?

A: För varje test väljs en testpilot utifrån intresse, specialkunskaper och/eller tidigare prestation.

Q: Är det 99 eller testpiloten som delar ut eventuell rekommendation?

A: Testpiloten avgör själv om en produkt ska tilldelas utmärkelsen.

Q: Vem bestämmer hur testerna ska utformas?

A: Testpiloten utformar själv testmetoden. Redaktionen på 99 finns tillgängliga för att ge goda råd och tips, men i slutändan avgör alltid testpiloten själv.

Q: Hur hanteras kontakten med tillverkarna?

A: 99 organiserar alla tester och sköter kontakten med tillverkaren. Testpiloten jobbar enbart gentemot 99.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.