Unik Apple I på auktion

Brittiska Christies erbjuder under juni månad välbeställda spekulanter möjligheten att lägga vantarna på ett sällsynt exemplar av Apples första dator.

Den 11 april 1976 började Apples första dator att tillverkas. Den var designad och tillverkad för hand av Steve Wozniak, som totalt producerade omkring 200 exemplar av maskinen. Endast en handfull av dessa fungerar än idag och syns då och då till på olika auktionshus.

Brittiska Christies har under juni en auktion på en av dessa fungerande exemplar, som dessutom sticker ut med egenskaper som 12 kilobyte RAM (jämfört med 4 kilobyte i originalutförande), ett grönmålat chassi och EPROM för att kunna hålla kvar data i minnet efter att datorn har startats om.

För den som vill lägga vantarna på den sällsynta datorn gäller det att tömma spargrisen. Christies bedömer att dyrgripen kan auktioneras ut för så mycket som 500 000 dollar, motsvarande runt 4,3 miljoner kronor.

Har du köpt gamla Apple-prylar på auktion eller liknande?

Kommentarer
1 svar

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.