Massiv kritik mot Trump efter miljöbeslutet

Efter att Donald Trump meddelat att USA lämnar Parisavtalet har amerikanska företag gjort skarpa uttalanden för att kritisera beslutet.

Donald Trump har meddelat att USA lämnar klimatavtalet som skrevs under i Paris 2015. Inför beslutet gick många amerikanska företag ut för att gemensamt förklara följderna av att lämna avtalet. Bland annat Apple, Google, Facebook, Microsoft, Tesla och Twitter riktar nu skarp kritik mot Trump för beslutet. Både Elon Musk (vd för Tesla) och Robert Iger (vd för Disney) har också meddelat att de lämnar gruppen för ekonomisk rådgivning till #Trump där de tidigare deltagit. Detta rapporterar New York Times.

Apples vd Tim Cook skriver enligt Cnet i ett internt memo till sina anställda att han försökt vädja till Trump att tänka om, men att det inte lyckats. Cook skriver bland annat:

– Klimatförändringen är verklig och vi delar alla ett ansvar att bekämpa den. Jag vill försäkra er att dagens händelser inte kommer ha någon inverkan på Apples ansträngningar för att skydda miljön.

Facebooks vd Mark Zuckerberg kritiserade också Trump via ett inlägg på Facebook. Zuckerberg beskriver beslutet som dåligt för miljön och dåligt för USA:s ekonomi.

Flera städer och områden i USA har också sagt att de kommer att följa Parisavtalet oavsett vad landet i stort beslutat. Bland annat New York och delstaten Kalifornien har bekräftat sitt fortsatta arbete för att leva upp till klimatmålen.

Läs också:

Teknikjättarna: Snälla lämna inte Parisavtalet

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Enligt rykten ska Samsungs nästa flaggskepp bli först med nästa generations Snapdragon-krets och kan roffa åt sig alla kretsarna i första omgången.

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.