Apple publicerar gratis bok om Swift-programmering

Apple vill få fler att använda programmeringsspråket Swift, och erbjuder nu en gratis bok via Ibooks.

2014 lanserade #Apple sitt nya programmeringsspråk #Swift, som året därpå blev öppen källkod. Apple har också släppt appen Swift Playgrounds, som på ett roligt sätt ska lära unga programmeringens grunder.

Nu har Apple också publicerat en e-bok via sin egen bokhandel Ibooks som lär ut färdigheterna för att skapa en app med Swift. Boken är gratis, och går igenom både utvecklingsverktygen för IOS och grundläggande principer för programmering med Swift som utgångspunkt. Allt som allt är det drygt 900 sidor av praktiska exempel och undervisning, bra för alla som är sugna på att börja programmera.

Lyssna också på avsnitt 75 av 99-podden, där Ida och Jakob gästas av IOS-utvecklaren Jack Nutting för att prata om det då nya språket Swift.

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Microsoft förtydligar nu att Paint inte kommer att försvinna, men att det kommer flytta till Windows Store där det kan laddas ned gratis.

Apple uppges köpa utrustning och investera i forskning och utveckling av OLED-teknik.

IOS 11 kommer med en glädjande nyhet för Wifi-surfare. Apples kommande mobila operativsystem kommer att föredra 5 GHz-nätverk över 2,4 GHz.

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Det klassiska bildprogrammet Paint till Windows kan snart gå i graven.