Nintendo konkurrerar med Apple om komponenter

Nintendos succé med spelkonsolen Switch kan försätta företaget på kollisionskurs med Apple, i kampen om att köpa upp komponenter för tillverkning.

#Nintendo har hittills rönt stora framgångar med sin spelkonsol Switch, och nu väntas det japanska företaget öka produktionen för att möta den stora efterfrågan. Detta rapporterade bland annat SweClockers igår.

Den ökade produktionstakten gör dock att Nintendo hamnat i en konkurrenssituation med #Apple, gällande att lägga beslag på komponenter från leverantörer. Detta enligt en rapport från Wall Street Journal (kräver inloggning), som också skriver att det är en kamp där Nintendo är i underläge.

Apples stora tillgångar på kontanter gör att de kan förhandla sig till bättre villkor av leverantörerna, genom att köpa upp stora ordrar av komponenter. Därmed kan tillgången bli begränsad för Nintendo.

Kommentarer
5 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.