Nintendo konkurrerar med Apple om komponenter

Nintendos succé med spelkonsolen Switch kan försätta företaget på kollisionskurs med Apple, i kampen om att köpa upp komponenter för tillverkning.

#Nintendo har hittills rönt stora framgångar med sin spelkonsol Switch, och nu väntas det japanska företaget öka produktionen för att möta den stora efterfrågan. Detta rapporterade bland annat SweClockers igår.

Den ökade produktionstakten gör dock att Nintendo hamnat i en konkurrenssituation med #Apple, gällande att lägga beslag på komponenter från leverantörer. Detta enligt en rapport från Wall Street Journal (kräver inloggning), som också skriver att det är en kamp där Nintendo är i underläge.

Apples stora tillgångar på kontanter gör att de kan förhandla sig till bättre villkor av leverantörerna, genom att köpa upp stora ordrar av komponenter. Därmed kan tillgången bli begränsad för Nintendo.

Kommentarer
5 svar

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.