Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Asus Zenbook Flip S vill vara tunnast

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Apple verkar ha glömt bort att de har en dator som heter Macbook Air, men kompenserar på många sätt detta genom sina Macbook- och Macbook Pro-modeller. Däremot är det många PC-tillverkare som ser ett tomrum och vill fylla det med sina egna tunna och bärbara Windows-maskiner. Microsoft lanserade nyligen sin Surface Laptop, Huawei har följt upp med Matebook X och under mässan #Computex visar #Asus sitt bidrag i form av Zenbook Flip S.

Vad det handlar om är alltså en supertunn bärbar dator med 13-tumsskärm och senaste generationens i5- och i7-processorer från Intel. Asus stoltserar dessutom med den tunnaste formfaktorn i sammanhanget; Zenbook Flip S är endast 10,9 millimeter tjock och väger 1,1 kilo. Upplösningen på bildskärmen är 3 840 x 2 160 pixel, och skärmen kan dessutom vridas 360-grader så att Zenbook blir en tjock surfplatta istället för en tunn dator.

Asus utlovar en batteritid på upp till 11,5 timmar, och som anslutningar erbjuds två moderna USB Type-C-portar plus en hörlursport. Precis som Huawei skickar Asus med en adapter, som ger anslutning till HDMI och USB Type-A för anslutning till äldre tillbehör.

Zenbook Flip S lanseras senare i år, och priset börjar på 1 099 dollar för grundmodellen motsvarande cirka 12 000 kronor inklusive moms. Svensk lansering finns det dock ännu inga uppgifter på.

Är det praktiskt med en hybriddator som kan vikas till en surfplatta?

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.