Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Asus släpper ihålig router

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

Den stora teknikmässan #Computex i Taipei, Taiwan drar igång imorgon, men #Asus har redan presenterat en rad nya produkter i samband med mässan. Bland annat lanserar Asus en ny trådlös router som användaren inte ska behöva skämmas över i sitt hem, rapporterar Engadget. #Blue Cave som routern heter är en liten vit låda med ett stort blått hål i mitten och liknar mer en högtalare än en traditionell router.

Blue Cave är annars en router av typen AC2600 med dubbla frekvensband som Asus menar ska klara många uppkopplade enheter samtidigt. Istället för att placera antennerna utanpå routern har Asus förlagt dem under ovansidan på routern. Moderkortet som använder teknik från Intel är placerad i botten av routern. Hålet i mitten av lådan är inte bara estetik, utan skapar även ett välbehövligt avstånd mellan moderkortet och antennerna.

Enligt Asus ska det inte vara några problem att kolla på 4K-videor eller dela stora filer utan lagg. Blue Cave stöder även IFTTT samt Amazons smarta röstassistent Alexa för att göra ditt smarta hem och digitala liv lite lättare.

Blue Cave har även försetts med säkerhetslösningen Aiprotection från Trend Micro som ska skydda dina enheter från hackers. Användare kan sköta routern från en app i sin mobil. Administratören kan ha koll på dataförbrukning, sätta tidsbegränsningar för familjemedlemmar och bestämma vilka appar som ska få tillgång till internet. Appen kommer även informera när nya enheter ansluter till nätverket samt om Aiprotection upptäcker ett eventuellt hackningsförsök.

Det är ännu oklart när Blue Cave kommer ut på marknaden men den förväntas kosta runt 180 dollar, motsvarande 1 500 kronor plus moms.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.