Apple sänder live från WWDC

Om en vecka drar Apples utvecklarkonferens WWDC igång, och i vanlig ordning inleds konferensen med en livesänd keynote-presentation. Vad hoppas du på för nyheter?

Årets höjdpunkt för Apple-entusiaster närmar sig. Åtminstone för den som tycker om mjukvara och att nörda ner sig i tekniken bakom Apples program och system. Worldwide Developers Conference samlar under en vecka runt 5 000 utvecklare från hela världen under samma tak, vilka får möjligheten att lyssna och lära av Apples egna utvecklare. I år har #WWDC flyttat närmare Apples hemmaplan, och kommer att hållas i staden San Jose, bara en liten bit från nya huvudkontoret Apple Park.

Roligast för de som inte är utvecklare är förmodligen konferensen inledande Keynote. I vanlig ordning kommer den att sändas live över nätet, och den börjar klockan 19:00 svensk tid på måndag 5 juni. Tim Cook och hans entourage av Apple-chefer kommer att kliva på scenen för att visa upp det senaste från Cupertino.

Under presentationen kommer #Apple att visa upp nya versioner av sina operativsystem IOS och Mac OS, och säkerligen även Watch OS och TV OS. Systemen brukar vanligtvis släppas under hösten, men det här blir en första titt på vilka funktioner och förbättringar Apple hittat på sedan förra året. Det verkar också mycket troligt att Apple kommer att prata mycket om den digitala röstassistenten Siri, som förhoppningsvis tar ett stort kliv framåt i användbarhet.

I år ryktas det dessutom att Apple kommer presentera ny hårdvara, något som ibland sker på WWDC men inte alltid. Vi har hört rykten om en Siri-högtalare för hemmabruk, som ska konkurrera med produkter som Google Home och Amazon Echo. Även befintliga produkter som Macbook Pro och Ipad Pro ryktas få lite välbehövlig kärlek.

Självklart hoppas vi också på att Apple överraskar oss ordentligt, och släpper en produkt eller nyhet som helt flugit under radarn. Under Steve Jobs ledning hände detta ofta, och brukade få avsluta presentationerna under parollen "one more thing...". Under Tim Cook har detta hänt mer sällan, men vi på 99mac har ändå skrivit upp en rejäl överaskning på önskelistan inför årets WWDC.

Vad vill du helst se från Apple i år? Är det en ny uppdatering av Macbook Pro, eller en särskild funktion i nästa version av Mac OS? Vill du ha en Siri-låda där hemma, eller bara mer lagringsutrymme i Icloud? Vill du ha ett Apple Music-abonnemang i lossless-kvalitet, eller kraftigare verktyg i IOS för Ipad? Berätta och diskutera!

Kommentarer
27 svar

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.