Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple sänder live från WWDC

Om en vecka drar Apples utvecklarkonferens WWDC igång, och i vanlig ordning inleds konferensen med en livesänd keynote-presentation. Vad hoppas du på för nyheter?

Årets höjdpunkt för Apple-entusiaster närmar sig. Åtminstone för den som tycker om mjukvara och att nörda ner sig i tekniken bakom Apples program och system. Worldwide Developers Conference samlar under en vecka runt 5 000 utvecklare från hela världen under samma tak, vilka får möjligheten att lyssna och lära av Apples egna utvecklare. I år har #WWDC flyttat närmare Apples hemmaplan, och kommer att hållas i staden San Jose, bara en liten bit från nya huvudkontoret Apple Park.

Roligast för de som inte är utvecklare är förmodligen konferensen inledande Keynote. I vanlig ordning kommer den att sändas live över nätet, och den börjar klockan 19:00 svensk tid på måndag 5 juni. Tim Cook och hans entourage av Apple-chefer kommer att kliva på scenen för att visa upp det senaste från Cupertino.

Under presentationen kommer #Apple att visa upp nya versioner av sina operativsystem IOS och Mac OS, och säkerligen även Watch OS och TV OS. Systemen brukar vanligtvis släppas under hösten, men det här blir en första titt på vilka funktioner och förbättringar Apple hittat på sedan förra året. Det verkar också mycket troligt att Apple kommer att prata mycket om den digitala röstassistenten Siri, som förhoppningsvis tar ett stort kliv framåt i användbarhet.

I år ryktas det dessutom att Apple kommer presentera ny hårdvara, något som ibland sker på WWDC men inte alltid. Vi har hört rykten om en Siri-högtalare för hemmabruk, som ska konkurrera med produkter som Google Home och Amazon Echo. Även befintliga produkter som Macbook Pro och Ipad Pro ryktas få lite välbehövlig kärlek.

Självklart hoppas vi också på att Apple överraskar oss ordentligt, och släpper en produkt eller nyhet som helt flugit under radarn. Under Steve Jobs ledning hände detta ofta, och brukade få avsluta presentationerna under parollen "one more thing...". Under Tim Cook har detta hänt mer sällan, men vi på 99mac har ändå skrivit upp en rejäl överaskning på önskelistan inför årets WWDC.

Vad vill du helst se från Apple i år? Är det en ny uppdatering av Macbook Pro, eller en särskild funktion i nästa version av Mac OS? Vill du ha en Siri-låda där hemma, eller bara mer lagringsutrymme i Icloud? Vill du ha ett Apple Music-abonnemang i lossless-kvalitet, eller kraftigare verktyg i IOS för Ipad? Berätta och diskutera!

Kommentarer
27 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.