Sid Meier's Railroads uppdateras för Mac OS

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.

Sid Meier är en levande legend inom spelvärlden, och ligger bakom många sucéer så som Civilization, Colonization och Pirates. Ett av Meiers mindre kända spel är Railroads från 2006, som i sin tur är en uppdaterad version av Railroad Tycoon från 1990. Målet i spelet är att i egenskap av en järnvägsmogul bygga upp ett handelsimperium med järnvägslinjer mellan städer.

Sid Meier's Railroads finns sedan tidigare i en Mac-version där studion Feral ansvarat för portningen. Nu har Feral uppdaterat spelet så att det är helt kompatibelt med senaste versionen av Mac OS. Alla som saknar barndomens modelljärnväg kan därför köpa spelet via Ferals webbplats eller Mac App Store, där det kostar 189 kronor.

För mer järnvägsrelaterat, läs också:

Speltest: Ticket to Ride räcker hela resan (2014-06-12)
Test: Airpods på tåget (2016-12-22)

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.