Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Intel släpper Thunderbolt 3 fritt

Efter flera år av att kräva licenskostnader för Thunderbolt-protokollet ska det bli fritt att använda för alla. Målet är att bredda användningen av protokollet.

Den senaste versionen av Intels överföringsprotokoll #Thunderbolt var ett stort steg framåt för tekniken. Dels ökade överföringshastigheten till hela 40 Gb/s, och dels byttes port-typen från en sluten port till den allt mer populära USB Type-C.

Utöver högre överföringshastigheter innebar Thunderbolt 3 även att en enda port kan hantera allt från video och ljudöverföring, USB-anslutningar och strömöverföring som kan både driva och ladda enheter. #Apple var tidigt ute med att satsa uteslutande på Thunderbolt 3 i 2016 års Macbook- och Macbook Pro-modeller, och flera andra pc-aktörer gjorde detsamma under året.

#Intel har dock krävt licenspengar av företag som vill använda tekniken, något som har hämmat dess utbredning. Det vill Intel ändra på och tar nu bort licenskostnaden för Thunderbolt 3-standarden och passar dessutom på att göra den helt öppen, vilket innebär att den nu sannolikt kan börja dyka upp i fler produkttyper i olika prisklasser. Det innebär också att konkurrerande kretstillverkare som #AMD kan integrera tekniken i sina produkter.

Målsättningen är att Intels Thunderbolt-protokoll ska släppas som öppen standard utan licenskostnader under 2018.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.