Apples HR-chef får ny roll

Apples HR-chef Denise Young Smith har ett nytt jobb, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Denise Young Smith började jobba på #Apple 1997, och har haft flera roller kopplade till HR (Human Resources), nu senast som övergripande chef över Apples personalavdelning.

Nu har Apple skapat en helt ny chefsroll, som Smith har tillträtt. Hon blir chef över Apples satsning på mångfald och inkludering, och kommer att rapportera direkt till företagets vd Tim Cook. Denise Young Smith har själv bekräftat sin nya roll på Linkedin, och Apple har gjort ett uttalande rapporterar 9to5mac.

– Vår satsning på inkludering och mångfald är kritiskt viktiga för Apples framtid. Denises många års erfarenhet, expertis och passion kommer att hjälpa oss att göra ännu större genomslag på det här området.

Skriven av Jakob Nilsson

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.