Apples HR-chef får ny roll

Apples HR-chef Denise Young Smith har ett nytt jobb, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Denise Young Smith började jobba på #Apple 1997, och har haft flera roller kopplade till HR (Human Resources), nu senast som övergripande chef över Apples personalavdelning.

Nu har Apple skapat en helt ny chefsroll, som Smith har tillträtt. Hon blir chef över Apples satsning på mångfald och inkludering, och kommer att rapportera direkt till företagets vd Tim Cook. Denise Young Smith har själv bekräftat sin nya roll på Linkedin, och Apple har gjort ett uttalande rapporterar 9to5mac.

– Vår satsning på inkludering och mångfald är kritiskt viktiga för Apples framtid. Denises många års erfarenhet, expertis och passion kommer att hjälpa oss att göra ännu större genomslag på det här området.

Skriven av Jakob Nilsson

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.