Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Digitala tjänster blir del av Stockholms vårdgaranti

Stockholms landsting har slagit fast att digitala tjänster ska vara en garanterad möjlighet hos alla vårdgivare i länet framöver.

I dagens samhälle blir allt fler grundläggande funktioner digitaliserade, men vården är ett område som inte riktigt har hängt med. Detta tycker inte Stockholms landsting är särskilt vettigt och har därför slagit fast att digitala tjänster inom vården ska vara garanterade av vårdgivare i Stockholms län.

DN rapporterar att Stockholms landsting har bestämt att 2017 års budget ska ha utrymme för utökad digital vård, och hårdare krav ska ställas på att vårdgivare ska erbjuda digital tillgänglighet för vårdtagare. Enligt Daniel Forslund, innovationslandstingsråd, ska det bli obligatoriskt med digitala tjänster i en gradvis övergång.

Vissa grundläggande tjänster ska erbjudas, exempelvis möjligheten att läsa sin journal på nätet, boka och avboka tider, tillgång till ett elektroniskt frikort, med mera. Att digitala tjänster inte finns tillgängliga hos vårdgivarna uppges vara anledningen till att fristående tjänster gjorts tillgängliga, exempelvis appen Kry och Mindoktor, som får agera substitut när vårdtagarna inte kan ta del av sjukvården i digital form.

Stockholms landsting förväntar sig att samtliga vårdcentraler i Stockholm ska vara anslutna till digitala tjänster under nästa år. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan andra landsting runtom i landet följer efter i samma fotspår.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.