Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google I/O 2017

Google Home ringer din mamma

Googles smarta enhet för hemmet blir bättre på att ta egna intiativ, får kontakt med hemmets bildskärmar och kan även ringa telefonsamtal gratis.

Den lilla enheten Google Home gjorde debut under förra årets I/O, och under kvällen presenterade Google en rad nya funktioner som ska göra enheten ännu mer hjälpsam och underhållande. Google Home får stöd för ännu fler tjänster, så som HBO och Spotifys gratisabonnemang, som tar plats bredvid premiumabonnemanget. Även musiktjänsterna Soundcloud och Deezer flyttar in i Google Home, och tack vare Bluetooth-stöd går det nu också att skicka ljud från en mobiltelefon till högtalaren.

En del frågor besvaras bäst genom att visa på en bildskärm, och istället för att ge Google Home en inbyggd sådan kan enheten nu ansluta till bildskärmar i hemmet, så som en mobiltelefon, surfplatta eller en TV med rätt mjukvara. Var informationen skickas är kontextberoende, så om användaren ber Google Home om en färdbeskrivning skickas denna till mobilen, men att ta fram kalendern eller föreslå roliga videor från Youtube plockas upp på TV-skärmen.

Google Home får också ett nytt jobb som telefon, och kan i USA och Kanada ringa till vilket fast telefonnummer som helst, helt kostnadsfritt. Samtalen sker helt hands-free, och som förinställning ringer Google Home från ett dolt nummer. Det går däremot att lägga in sitt eget mobilnummer för den som vill det.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.