Google I/O 2017

Google Assistant släpps till Iphone

Googles smarta digitala assistent finns nu tillgänglig på Iphone.

Googles utvecklarkonferens I/O har nu kört igång, och under den inledande presentationen meddelades att den digitala röstassistenten Google Assistant nu finns tillgänglig på IOS. Detta i linje med tidigare uppgifter.

Som väntat verkar Google Assistant endast finnas tillgänglig i USA inledningsvis. Google utlovade stöd för ännu fler språk inom kort, men svenska var inte ett av de språk som nämndes.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.

Den här veckan är det premiär för en opera om Steve Jobs i Santa Fe, USA. Det har tagit två år att förbereda uppsättningen som kommer att köras endast sex gånger.

Företaget Nonda har flertalet produkter för att hjälpa disträa och glömska personer. Nyligen testade vi den smarta nyckelhittaren Ihere som även kunde användas som selfie-kontroll. Nu åker Nondas produkt Zus in i vårt testlabb.