Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google I/O 2017 börjar idag

Google håller hov på hemmaplan, när årets upplaga av utvecklarkonferensen I/O inleds vid Shoreline Amphitheatre i Mountain View.

Förra veckan höll Microsoft sin utvecklarkonferens Build i Seattle, och 5 juni drar Apple igång sin konferens WWDC. Den här veckan är det Googles tur, och 2017 års upplaga av konferensen I/O inleds idag.

Platsen är precis som förra året utomhusområdet vid Shoreline Amphitheatre, bara ett stenkast från sökjättens huvudkontor Googleplex i Mountain View. Google I/O pågår i tre dagar, alltså 17 - 19 maj.

Konferensen inleds ikväll klockan 19:00 svensk tid med en keynote-presentation där nyheter kring Googles produkter och tjänster är att vänta. Vi kan bland annat förvänta oss att få höra det senaste om Google Assistant och hemmaprodukten Google Home som lanserades förra året.

Googles smarta röstassistent är av många ansedd bättre än konkurrensen, men under året har förbättringar gjorts både på Microsofts Cortana, Apples Siri och Amazons Alexa. Även Samsung har gett sig in i leken med sin assistent Bixby. #Google har ikväll chansen att visa framfötterna och dra ifrån konkurrenterna.

Android O

Vidare lär Google passa på att i mer detalj gå igenom årets upplaga av operativsystemet Android, som kallas Android O. Vad O:et står för får vi möjligtvis veta ikväll, men förra året dröjde avslöjande av namnet Nougat till hösten.

Redan har en förhandsversion av Android O lanserats, och bland nyheterna märks bland annat möjligheten att "snooza" notiser, bild-i-bild och förbättrat stöd för Bluetooth och batteritid. Det verkar alltså främst vara fråga om förbättringar under ytan snarare än ett stort antal nya användarfunktioner.

Virtuella världen

Något vi också kan förvänta oss är nyheter kring Googles VR-satsning. Förra året presenterades VR-plattformen Daydream, som fanns integrerad i Android Nougat och telefonen Pixel. Förutom Googles egna produkter har inte särskilt många andra tillverkare omfamnat Daydream, och det återstår att se om Google kan lansera något som väcker intresset för dessa.

Chromecast och Pixel

Förra årets I/O bjöd på ny hårdvara i form av Google Home och Google Wifi, även om dessa inte började säljas förrän senare. Det är dock inte säkert att det blir någon ny hårdvara på årets konferens. Visserligen är det möjligt att Google visar upp nya versioner av telefonen Pixel, eller mediaspelaren Chromecast. Men mer troligt blir detta i ett separat höst-event, precis som förra året.

Vi på 99mac kommer följa Googles presentation från hemmaplan, och givetvis rapportera om företagets nyheter. Du hittar allt material från årets Google-händelse under taggen #Google I/O 2017.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.