Pandora letar köpare

Pandora vill bli av med sin biljettförsäljning för att istället satsa helhjärtat på strömmande musik och konkurrera med Apple Music och Spotify.

Webbtjänsten Pandora köpte för två år sedan företaget Ticketfly, som ägnar sig åt biljettförsäljning via nätet. Köpet ansågs vara en reaktion på den ökade konkurrensen från musiktjänster som Spotify och ett försök att bredda verksamheten.

Nu vill #Pandora dock bli av med Ticketfly, för att återigen koncentrera sig på strömmande musik. Detta enligt en rapport från Bloomberg, som hänvisar till icke namngivna källor insatta i planerna.

Därutöver letar Pandora en köpare för hela bolaget, och försäljningen av Ticketfly uppges vara ett alternativ om någon sådan inte skulle hittas. När konkurrenter som Spotify och Apple Music vuxit snabbt har pressen ökat på Pandora att växla från internetradio till en strömmande tjänst liknande konkurrenterna.

Pandora grundades år 2000, och finns i dagsläget endast tillgänglig i USA, Nya Zeeland och Australien.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

I en ny kortfilm får vi se hur Dwayne "The Rock" Johnson får ihop livet med hjälp av Apples röstassistent Siri.

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!