Pandora letar köpare

Pandora vill bli av med sin biljettförsäljning för att istället satsa helhjärtat på strömmande musik och konkurrera med Apple Music och Spotify.

Webbtjänsten Pandora köpte för två år sedan företaget Ticketfly, som ägnar sig åt biljettförsäljning via nätet. Köpet ansågs vara en reaktion på den ökade konkurrensen från musiktjänster som Spotify och ett försök att bredda verksamheten.

Nu vill #Pandora dock bli av med Ticketfly, för att återigen koncentrera sig på strömmande musik. Detta enligt en rapport från Bloomberg, som hänvisar till icke namngivna källor insatta i planerna.

Därutöver letar Pandora en köpare för hela bolaget, och försäljningen av Ticketfly uppges vara ett alternativ om någon sådan inte skulle hittas. När konkurrenter som Spotify och Apple Music vuxit snabbt har pressen ökat på Pandora att växla från internetradio till en strömmande tjänst liknande konkurrenterna.

Pandora grundades år 2000, och finns i dagsläget endast tillgänglig i USA, Nya Zeeland och Australien.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.