Fler rykten påstår att Iphone 8 får främre 3d-kamera

En ny rapport från en koreansk branschpublikation påstår att Iphone 8 får främre 3d-kamera med stöd för ansiktsigenkänning.

Rykten om vad Apples kommande flaggskeppstelefoner ska innehålla står som spön i backen. En del av dessa rykten handlar om vad telefonerna egentligen ska heta, med #Iphone 8 som ett tillfälligt samlingsnamn innan vi vet mer, och andra rykten påstår att telefonerna ska utrustas med en främre 3d-kamera som ska kunna läsa av användarens ansikte.

Nu får det sistnämnda ryktet mer bensin på elden i form av en rapport från den koreanska publikationen Korea Economic Daily, rapporterat via The Investor. Rapporten sägs bygga på information från källor inom industrin som påstår att 3d-kameran ska tillverkas av LG Innotek, som är leverantör av den dubbla kamerauppsättningen i Iphone 7 Plus.

Tidigare rapporter har påstått att den främre kameramodulen i Iphone 8 ska använda sig av en kombination av dubbla kameror plus en infraröd sensor som kan läsa av djup. Lösningen påstås även kunna läsa av användarens ögon, och algoritmerna som styr detta ska komma från företaget Primesense som #Apple köpte upp under 2013.

Det återstår att se om dessa rykten visar sig stämma när Apples kommande flaggskepp presenteras till hösten. Om så är fallet kommer både Apple och ärkerivalen Samsung erbjuda ansikts- och ögonigenkänning, och det återstår i så fall att se vilket företag som levererat bäst lösning. Det återstår också att se om detta kompletterar den andra stora beryktade nyheten förstärkt verklighet (#AR), vilket skulle vara en logisk följeslagare till en 3d-kamera.

Kommentarer
4 svar

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.

Den här veckan är det premiär för en opera om Steve Jobs i Santa Fe, USA. Det har tagit två år att förbereda uppsättningen som kommer att köras endast sex gånger.

Företaget Nonda har flertalet produkter för att hjälpa disträa och glömska personer. Nyligen testade vi den smarta nyckelhittaren Ihere som även kunde användas som selfie-kontroll. Nu åker Nondas produkt Zus in i vårt testlabb.