Fler rykten påstår att Iphone 8 får främre 3d-kamera

En ny rapport från en koreansk branschpublikation påstår att Iphone 8 får främre 3d-kamera med stöd för ansiktsigenkänning.

Rykten om vad Apples kommande flaggskeppstelefoner ska innehålla står som spön i backen. En del av dessa rykten handlar om vad telefonerna egentligen ska heta, med #Iphone 8 som ett tillfälligt samlingsnamn innan vi vet mer, och andra rykten påstår att telefonerna ska utrustas med en främre 3d-kamera som ska kunna läsa av användarens ansikte.

Nu får det sistnämnda ryktet mer bensin på elden i form av en rapport från den koreanska publikationen Korea Economic Daily, rapporterat via The Investor. Rapporten sägs bygga på information från källor inom industrin som påstår att 3d-kameran ska tillverkas av LG Innotek, som är leverantör av den dubbla kamerauppsättningen i Iphone 7 Plus.

Tidigare rapporter har påstått att den främre kameramodulen i Iphone 8 ska använda sig av en kombination av dubbla kameror plus en infraröd sensor som kan läsa av djup. Lösningen påstås även kunna läsa av användarens ögon, och algoritmerna som styr detta ska komma från företaget Primesense som #Apple köpte upp under 2013.

Det återstår att se om dessa rykten visar sig stämma när Apples kommande flaggskepp presenteras till hösten. Om så är fallet kommer både Apple och ärkerivalen Samsung erbjuda ansikts- och ögonigenkänning, och det återstår i så fall att se vilket företag som levererat bäst lösning. Det återstår också att se om detta kompletterar den andra stora beryktade nyheten förstärkt verklighet (#AR), vilket skulle vara en logisk följeslagare till en 3d-kamera.

Kommentarer
4 svar

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.