Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mycket nytt i höstens Windows 10-uppdatering

Efter vårens Creator's Update följer Microsoft upp med en stor höstuppdatering som bland annat tillför Onedrive-synkronisering.

Tidigare i vår presenterade Microsoft den nyligen lanserade stora uppdatering av Windows 10 kallad Creator's Update. Som namnet antyder fokuserar på att förstärka plattformens kreativa kapacitet, och nu har Microsoft avtäckt namnet på höstens stora uppdatering som hittills gått under kodnamnet Redstone 3. Namnet bygger vidare på föregångaren och blir helt enkelt Fall Creator's Update.

Trots att namnet är ett derivat av föregående uppdatering ser det ut som att en hel del förbättringar tillförs. En av förbättringarna bygger på något som kallas Microsoft Graph, ett underliggande utvecklargränssnitt som låter gör det möjligt för alla Microsofts mjukvaror att kommunicera med varandra. Det används bland annat till att göra det möjligt att använda Powerpoint-applikationen på en Windows-pc och omedelbart återuppta arbetet på samma fil i Powerpoint-appen på din IOS- eller Android-enhet. Detta system kan även användas för att kopiera innehåll på en enhet och klistra in detta innehåll på en annan enhet, i samma stil som Apples Handoff- och Universal Clipboard-tekniker.

En annan stor nyhet är något som kallas Timeline, en visuell tidslinje där du kan bläddra mellan det du jobbat på olika dagar. Om du har jobbat på ett par olika filer i olika appar, på olika typer av enheter, kan du med denna tidslinje enkelt överblicka din projekthistorik och öppna ett vanligt återkommande arbetsflöde. Även här stöds appar från andra plattformar än Microsofts egna.

Den förbättringen som sannolikt kommer uppskattas och utnyttjas av flest konsumentanvändare är dock nyheterna som berör molnlagringen i #Onedrive och tillhörande appar. Microsoft tar bland annat inspiration från konkurrenten #Dropbox och introducerar något som kallas Onedrive Files On-Demand, en funktion där alla dina filer och mappar på ditt Onedrive-konto visas i Utforskaren, även de filer du inte laddat ner eller synkroniserat till datorn.

De filer som inte är nedladdade lokalt utsmyckas med en liten blå molnsymbol, och försöker du öppna filen laddas den ner till datorn automatiskt varpå molnsymbolen blir grön för att indikera att filen är lokalt nedladdad. Onedrive har nu även integrerats i filsystemet snarare än som en utökning av Utforskaren, som tidigare varit fallet, vilket ska göra synkroniseringen av filer mer pålitligt.

Användare av Onedrive för #IOS och #Android få möjligheten att ladda ner och använda både filer och mappar lokalt på enheten, för att sedan kunna synkronisera ändringarna när enheten får en internetanslutning. Android-användare har tillgång till detta i skrivande stund medan uppdateringen för IOS-användare kommer "inom ett par månader". IOS-uppdateringen ska även göra det möjligt att dela filer från Onedrive i Imessage utan att lämna appen.

Microsoft avslöjade inte när Fall Creator's Update ska bli tillgänglig för nedladdning, men vi känner oss våghalsiga och gissar att den kommer någon gång under hösten.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.