Spotify och Itunes kommer till Windows Store

Under Build-konferensens andra dag presenterade Microsoft bland annat att Itunes och Spotify kommer distribueras via Windows Store-butiken.

Under Microsofts utbildningsfokuserade event för en vecka sedan presenterades Windows 10 S, en bantad version av Windows 10 som endast kör applikationer som finns tillgängliga i Windows Store. För att detta ska bli en framgång krävs det att utbudet av mjukvara i butiken utökas ordentligt, och under den andra dagen av utvecklarkonferensen #Build 2017 visade Microsoft att företaget jobbar på att övertyga fler utvecklare om att satsa på just detta.

En av de första tredjepartsapplikationerna som presenterades under gårdagens presentation var något oväntat #Itunes, Apples kombinerade mediaspelare och innehållsbutik för allt från podcasts till musikköp och mycket mer. Denna har funnits tillgänglig sedan tidigare, men då som en traditionell Windows-applikation där användaren behöver ladda ner en installationsfil och använda Apples inbyggda uppdateringstjänst. Enligt Microsoft ska Windows Store-versionen av Itunes kunna göra allt som den vanliga Windows-versionen kan, inklusive att synkronisera innehåll med anslutna Iphone- och Ipad-enheter, och uppdatering ska ske via Microsofts mjukvarubutik.

Utöver detta ska även #Spotify paketeras för Windows Store, något som dock avslöjats tidigare under det utbildningsfokuserade eventet. Microsoft avslöjade dock inte när de båda applikationerna blir tillgängliga i Windows Store, och det återstår att se hur många traditionella Windows-applikationer som hinner konverteras till Windows Store-versioner innan Windows 10 S gör debut i Surface Laptop som gör entre på den svenska marknaden den 15 juni.

I det senaste avsnittet dyker våra fulkulturister ned i sina skivsamlingar, och pratar om den nördiga musiken, och nördiga musiker.

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.