Spotify och Itunes kommer till Windows Store

Under Build-konferensens andra dag presenterade Microsoft bland annat att Itunes och Spotify kommer distribueras via Windows Store-butiken.

Under Microsofts utbildningsfokuserade event för en vecka sedan presenterades Windows 10 S, en bantad version av Windows 10 som endast kör applikationer som finns tillgängliga i Windows Store. För att detta ska bli en framgång krävs det att utbudet av mjukvara i butiken utökas ordentligt, och under den andra dagen av utvecklarkonferensen #Build 2017 visade Microsoft att företaget jobbar på att övertyga fler utvecklare om att satsa på just detta.

En av de första tredjepartsapplikationerna som presenterades under gårdagens presentation var något oväntat #Itunes, Apples kombinerade mediaspelare och innehållsbutik för allt från podcasts till musikköp och mycket mer. Denna har funnits tillgänglig sedan tidigare, men då som en traditionell Windows-applikation där användaren behöver ladda ner en installationsfil och använda Apples inbyggda uppdateringstjänst. Enligt Microsoft ska Windows Store-versionen av Itunes kunna göra allt som den vanliga Windows-versionen kan, inklusive att synkronisera innehåll med anslutna Iphone- och Ipad-enheter, och uppdatering ska ske via Microsofts mjukvarubutik.

Utöver detta ska även #Spotify paketeras för Windows Store, något som dock avslöjats tidigare under det utbildningsfokuserade eventet. Microsoft avslöjade dock inte när de båda applikationerna blir tillgängliga i Windows Store, och det återstår att se hur många traditionella Windows-applikationer som hinner konverteras till Windows Store-versioner innan Windows 10 S gör debut i Surface Laptop som gör entre på den svenska marknaden den 15 juni.

Enligt rykten ska Samsungs nästa flaggskepp bli först med nästa generations Snapdragon-krets och kan roffa åt sig alla kretsarna i första omgången.

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.