Apple Watch går om Fitbit inom kroppsburet

Apple Watch verkar sälja bra, och den smarta klockan är nu störst inom kategorin kroppsburen teknik. Tidigare ledande Fitbit sjunker till plats tre.

Apple avslöjar inte hur många exemplar av den smarta klockan Apple Watch som sålts, men olika anlysföretag kan ändå göra rimliga uppskattningar. Ett sådant är Strategy Analytics, som beräknar att 3,5 miljoner Apple Watch sålts under förra kvartalet.

Totalt växte marknaden för kroppsburen teknik med 22 miljoner enheter under januari, februari och mars. Det är en ökning med 21 procent jämfört med samma kvartal förra året, och Apple står för den största ökningen. Cupertino uppges nu stå för 16 procent av #kroppsburet, och petar därmed ner Fitbit som världens största tillverkare av kroppsburen teknik.

För #Fitbit har trenden gått i motsatt riktning. Även om företaget är populärt bland unga sjönkt marknadsandelen till 13,2 procent vilket innebär att Fitbit gått från första till tredje plats. På andra plats återfinns Xiaomi, som nu har 15,5 procent av marknaden.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.

Den här veckan är det premiär för en opera om Steve Jobs i Santa Fe, USA. Det har tagit två år att förbereda uppsättningen som kommer att köras endast sex gånger.

Företaget Nonda har flertalet produkter för att hjälpa disträa och glömska personer. Nyligen testade vi den smarta nyckelhittaren Ihere som även kunde användas som selfie-kontroll. Nu åker Nondas produkt Zus in i vårt testlabb.