Apple Watch går om Fitbit inom kroppsburet

Apple Watch verkar sälja bra, och den smarta klockan är nu störst inom kategorin kroppsburen teknik. Tidigare ledande Fitbit sjunker till plats tre.

Apple avslöjar inte hur många exemplar av den smarta klockan Apple Watch som sålts, men olika anlysföretag kan ändå göra rimliga uppskattningar. Ett sådant är Strategy Analytics, som beräknar att 3,5 miljoner Apple Watch sålts under förra kvartalet.

Totalt växte marknaden för kroppsburen teknik med 22 miljoner enheter under januari, februari och mars. Det är en ökning med 21 procent jämfört med samma kvartal förra året, och Apple står för den största ökningen. Cupertino uppges nu stå för 16 procent av #kroppsburet, och petar därmed ner Fitbit som världens största tillverkare av kroppsburen teknik.

För #Fitbit har trenden gått i motsatt riktning. Även om företaget är populärt bland unga sjönkt marknadsandelen till 13,2 procent vilket innebär att Fitbit gått från första till tredje plats. På andra plats återfinns Xiaomi, som nu har 15,5 procent av marknaden.

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.