Rykte: Siri-högtalare visas på WWDC

Med bra högtalarljud ska Apple utmana Google Home och Amazon Echo med en premiumprodukt för hemmet, och redan på WWDC kan Apples nya Siri-enhet visas upp.

Under en tid har rykten cirkulerat om att #Apple arbetar på en uppkopplad Siri-enhet för hemmet, alltså en direkt konkurrent till produkter som Amazon Echo och Google Home. Enligt analytikern #Ming-Chi Kuo kan enheten nu komma att presenteras redan under #WWDC som inleds 5 juni.

Apples Siri-enhet kommer att marknadsföras som ett premiumalternativ till de smarta högtalarna från Google och Amazon, och lär förmodligen kosta mer. Apple uppges dock ha lagt mycket möda på själva högtalardelen, där sju högtalarelement från Beats och en subwoofer ska garantera bra ljud. Enheten väntas också få en relativt kraftig processor i form av en A8 eller A9.

Däremot menar Kuo att försäljningen påbörjas först andra kvartalet, vilket kan innebär allt från juli till oktober, skriver Engadget. Att den smarta högtalaren kan visas i förväg kan dock bero på att en stor del av funtionaliteten kommer att bestå av appar från tredje part som bygger in stöd för enheten. Apples utvecklingskonferens vore därmed en bra tidpunkt att avslöja den nya produkten.

Kommentarer
4 svar

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.