Rykte: Siri-högtalare visas på WWDC

Med bra högtalarljud ska Apple utmana Google Home och Amazon Echo med en premiumprodukt för hemmet, och redan på WWDC kan Apples nya Siri-enhet visas upp.

Under en tid har rykten cirkulerat om att #Apple arbetar på en uppkopplad Siri-enhet för hemmet, alltså en direkt konkurrent till produkter som Amazon Echo och Google Home. Enligt analytikern #Ming-Chi Kuo kan enheten nu komma att presenteras redan under #WWDC som inleds 5 juni.

Apples Siri-enhet kommer att marknadsföras som ett premiumalternativ till de smarta högtalarna från Google och Amazon, och lär förmodligen kosta mer. Apple uppges dock ha lagt mycket möda på själva högtalardelen, där sju högtalarelement från Beats och en subwoofer ska garantera bra ljud. Enheten väntas också få en relativt kraftig processor i form av en A8 eller A9.

Däremot menar Kuo att försäljningen påbörjas först andra kvartalet, vilket kan innebär allt från juli till oktober, skriver Engadget. Att den smarta högtalaren kan visas i förväg kan dock bero på att en stor del av funtionaliteten kommer att bestå av appar från tredje part som bygger in stöd för enheten. Apples utvecklingskonferens vore därmed en bra tidpunkt att avslöja den nya produkten.

Kommentarer
4 svar

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.

Den här veckan är det premiär för en opera om Steve Jobs i Santa Fe, USA. Det har tagit två år att förbereda uppsättningen som kommer att köras endast sex gånger.

Företaget Nonda har flertalet produkter för att hjälpa disträa och glömska personer. Nyligen testade vi den smarta nyckelhittaren Ihere som även kunde användas som selfie-kontroll. Nu åker Nondas produkt Zus in i vårt testlabb.