Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple jobbar kanske på Swish-konkurrent

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Så tidigt som 2015 ryktades det om att #Apple jobbade på ett system som skulle låta Iphone-användare överföra pengar till varandra, ett så kallat peer-to-peer-system i stil med svenska betaltjänsten #Swish. Efter detta har det dock varit tyst om systemet, men nu har det börjat dyka upp tecken på att Apple arbetar aktivt på projektet igen.

Det är teknikpublikationen Recode som rapporterar att Apple för närvarande förhandlar med banker och andra organisationer för att kunna sjösätta ett eget betalningssystem. Systemet ska likt Swish eller Paypals amerikanska system Venmo låta Iphone-användare föra över pengar till varandra. Tjänster som #Apple Pay och Paypal Venmo är populära i USA, men de är begränsade sett till vilka marknader de finns tillgängliga på.

En källa till Recode har påstått att Apple kan presentera den nya betalningstjänsten redan i år, medan andra källor anger att ett datum för en officiell presentation ännu inte är fastställt. Om det beryktade betalningssystemet faktiskt blir avtäckt i år återstår det fortfarande att se om och när en lansering på den svenska marknaden blir aktuell.

Kommentarer
61 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.