Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Acer visar upp nya bärbara datorer och hälsoklocka

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Smarta klockor verkar vara en marknad som är svår att slå sig in på om man inte heter Apple eller Samsung, men hälsoband är däremot en betydligt mer välbefolkad marknad. Acer tar sig an båda marknader när företaget nu under ett event i New York bland annat visar upp en hälsofokuserad klocka och nya modeller i företagets bärbara datorfamiljer Aspire, Swift och Switch.

Datornyheterna delades upp i tre delar. Först presenterades Aspire 1 och 3 som är inriktade mot familjer och studenter. Precis som tidigare är Aspire 1 och Aspire 3 inriktade mot de budgetmedvetna och är begränsad till enklare Intel Celeron- och Pentium-processorer med integrerad grafik.

Aspire 7 kan utrustas med sjunde generationens Intel Core 7-processorer och dedikerade grafikkort upp till Nvidia Geforce GTX 1060. Sett till mängden primärminne kan datorerna utrustas med hela 32 GB DDR4 som jobbar på i 2 400 megahertz. Lagringen inbegriper SSD-lagring på upp till 512 GB och en mekanisk hårddisk på upp till 2 terabyte.

De nya modellerna i Swift-modellerna följer samma mönster som hos Aspire-familjen, det vill säga enklare Celeron- och Pentium-processorer i Swift 1 medan Swift 3 utrustas med snabbare sjunde generationens Core-processorer. Till skillnad från Aspire-familjen är alla Swift-modellerna utrustade med Full HD-skärmar som standard och de är alla lättare och tunnare än Aspire-syskonen.

Switch är Acers familj av 2-i-1-enheter. De nya modellerna inkluderar Switch 3 som utrustas med enklare processoralternativ, och Switch 5 som har en Full HD-upplöst skärm på 12 tum, snabba sjunde generationens processorer och ett steglöst stöd. Den nya stödet ska låta användaren fritt ändra skärmens vinkel på samma sätt som är möjligt med en traditionell bärbar dator.

Acer visade även upp den nya hälsoklockan Leap Wear samt en 360-graders videokamera. Företaget presenterade inte särskilt djupgående detaljer om exakt vad det är klockan gör utöver att det ska övervaka användarens uthållighet med "detaljerad mätdata". Skärmen är 1,1 tum stor och skyddas från yttre våld via Gorilla Glass SR+. Klockan skyddas även mot väder och vind via vattentålighet enligt IPX7-standarden.

Svenska priser eller lanseringar för de nya produkterna har inte presenterats ännu, men baserat på de amerikanska riktpriserna börjar priset för Aspire 1 runt 2 400 kronor, Aspire 3 runt 3 300 kronor, Aspire 5 runt 5 000 kronor och Aspire 7 runt 8 800 kronor. Swift 1 börjar vid 3 600 kronor och Swift 5 vid 6 600 kronor. Leap Wear börjar vid cirka 1 700 kronor.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.