Rykte: Apple Watch Series 3 får bildskärm med micro-LED

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.

Förra året cirkulerade uppgifter att Apple skulle vänta med att släppa andra generationens Apple Watch till 2017, och att den då skulle innehålla en bildskärm baserad på tekniken micro-LED. Dessa uppgifter visade sig inte stämma, då Apple som bekant släppte Apple Watch Series 2, om än med en bildskärm av samma typ som första generationen men ljusstarkare.

Kanske hade ryktena ändå delvis rätt, för nu kommer nya uppgifter som pekar mot att micro-LED istället kan introduceras med #Apple Watch Series 3
, som väntas senare i år. Det uppges i en rapport av Business Korean, skriver Wccftech.

Precis som OLED låter micro-LED eller MLED enskilda pixlar lysas upp vilket ger energieffektiva skärmar. MLED baseras dock på galliumnitrid som halvledarmaterial, precis som vanliga lysdioder. Detta gör att MLED-skärmar kan göras betydligt ljusstarkare än OLED-skärmar. Produktionskostnaden för MLED är däremot fortfarande högre än för OLED. 2014 köpte Apple företaget Luxvue som utvecklar skärmteknik med just MLED.