Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Maps kan nu komma ihåg var du parkerade

Google har uppdaterat sina karttjänster, och appen i IOS och Android kan nu komma ihåg var du parkerade.

#Google har lagt en ny funktion till sina karttjänster, så att mobilen kan komma ihåg var du parkerade bilen och visa detta på kartan. Funktionen har nu dykt upp i Google Maps både för #IOS och Android.

#Android aktiveras funktionen genom att trycka på en knapp och välja "Spara parkering" i appen för att markera platsen i kartorna. Det går också att aktivera en påminnelse att betala parkeringsavgiften, ta en bild av parkeringsplatsen och dela platsen med andra.

På IOS fungerar funktionen på ett liknande sätt, men här finns också möjligheten att automatiskt markera platsen när Iphone kopplas ifrån bilen. Detta bygger på funktionalitet inbakad i IOS 10 som Apples egna kartapp använder. Det går dock även på IOS att använda funktionen manuellt.

Google har tidigare testat en liknande funktion i Android Marshmallow, som dock använde sig av enbart GPS-information och algoritmer för att gissa att en plats användes för att parkera. Detta fungerade måttligt bra.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.