Rykte: Spotify bygger egen hårdvara

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Den svenska strömmande musiktjänsten #Spotify har hittills nöjt sig med att finnas på andra tillverkares plattformar samt webben, men nu kan en Spotify-enhet vara under utveckling rapporterar Zatz Not Funny. Informationen baseras på flera jobbannonser som Spotify publicerat på sin webbpats, men som nu är bortplockade.

Bland annat har Spotify sökt en erfaren produktchef för hårdvara, för att arbeta på en "friktionsfri och kreativ Spotify-upplevelse genom uppkopplade hårdvaruenheter". Enligt arbetsbeskrivningen ska personen hjälpa till att skapa en "kategori-definierande" produkt av samma magnitud som Pebble Watch eller Amazon Echo.

Det är inte känt vilken typ av produkt Spotify vill bygga, men det kan spekuleras utifrån beskrivningen att det handlar om en kroppsburen enhet, en högtalare för hemmet eller alternativt en kombination.

Vad skulle du vilja se för produkt från Spotify?

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.