Rykte: Spotify bygger egen hårdvara

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Den svenska strömmande musiktjänsten #Spotify har hittills nöjt sig med att finnas på andra tillverkares plattformar samt webben, men nu kan en Spotify-enhet vara under utveckling rapporterar Zatz Not Funny. Informationen baseras på flera jobbannonser som Spotify publicerat på sin webbpats, men som nu är bortplockade.

Bland annat har Spotify sökt en erfaren produktchef för hårdvara, för att arbeta på en "friktionsfri och kreativ Spotify-upplevelse genom uppkopplade hårdvaruenheter". Enligt arbetsbeskrivningen ska personen hjälpa till att skapa en "kategori-definierande" produkt av samma magnitud som Pebble Watch eller Amazon Echo.

Det är inte känt vilken typ av produkt Spotify vill bygga, men det kan spekuleras utifrån beskrivningen att det handlar om en kroppsburen enhet, en högtalare för hemmet eller alternativt en kombination.

Vad skulle du vilja se för produkt från Spotify?

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.