Apple anställer VR-expert från NASA

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA.

Många tecken tyder på att #Apple arbetar aktivt med någon form av satsning på förstärkt eller virtuell verklighet, och nu rapporterar Bloomberg att företaget gjort ytterligare en rekrytering inom området.

Det är VR-experten Jeff Norris som börjat arbeta med Apples särskilda utvecklingsgrupp för förstärkt verklighet, som leds av Mike Rockwell. Gruppen uppges arbeta med både ett slags AR-glasögon, och AR-funktioner för framtida versioner av Iphone.

Jeff Norris jobbade tidigare på NASA, där han arbetade på avdelningen Jet Propulsion Laboratory för att utveckla VR- och AR-system för att användas på till exempel Mars. I en video från Vision Summit presenterar Norris tekniken.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.