Apple anställer VR-expert från NASA

Apple har rekryterat ytterligare en profilerad VR-expert, nämligen Jeff Norris som tidigare arbetat på NASA.

Många tecken tyder på att #Apple arbetar aktivt med någon form av satsning på förstärkt eller virtuell verklighet, och nu rapporterar Bloomberg att företaget gjort ytterligare en rekrytering inom området.

Det är VR-experten Jeff Norris som börjat arbeta med Apples särskilda utvecklingsgrupp för förstärkt verklighet, som leds av Mike Rockwell. Gruppen uppges arbeta med både ett slags AR-glasögon, och AR-funktioner för framtida versioner av Iphone.

Jeff Norris jobbade tidigare på NASA, där han arbetade på avdelningen Jet Propulsion Laboratory för att utveckla VR- och AR-system för att användas på till exempel Mars. I en video från Vision Summit presenterar Norris tekniken.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.