Bose: "Vi säljer inte din information"

Bose svarar till 99mac angående uppgifterna att företagets hörlurar samlar in data från användare.

Förra veckan rapporterade 99mac om en stämningsansökan som lämnats in mot hörlurstillverkaren Bose. Företaget anklagas för att olovligen samla in information om sina användares lyssnarvanor via den tillhörande mobilappen.

Bose har nu gett ett uttalande angående stämningsansökan. Joanne Berthiaume är företagets globala PR-chef, och kallar stämningen för "inflammatorisk och vilseledande". Hon skriver till 99mac:

– Inget är viktigare för oss än våra kunders tillit. Vi jobbar oförtröttligen för att förtjäna det, och har gjort så i över 50 år. Det har aldrig ändrats, och kommer aldrig att göra det. I appen Bose Connect lyssnar vi inte på din kommunikation, vi säljer inte din information och vi använder inte något av det vi samlar in för att identifiera dig - eller någon annan - vid namn.

Det ska också nämnas att appen Bose Connect inte är nödvändig för att använda de trådlösa hörlurarna från Bose. Däremot ger appen utökad funktionalitet, så som möjligheten att smidigare växla mellan olika parkopplade enheter.

I stämningen anklagas #Bose för att ha sparat information om sångtitlar och poddar som spelats, och sålt detta vidare till företaget Segment.io. Nu väntar ett beslut om stämningen ska tas upp i domstol. Grupptalan kommer isåfall att gälla alla användare som Bose samlat data från. Stämningsansökan går att läsa i sin helhet på Scribd.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
6 svar

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.