Bose: "Vi säljer inte din information"

Bose svarar till 99mac angående uppgifterna att företagets hörlurar samlar in data från användare.

Förra veckan rapporterade 99mac om en stämningsansökan som lämnats in mot hörlurstillverkaren Bose. Företaget anklagas för att olovligen samla in information om sina användares lyssnarvanor via den tillhörande mobilappen.

Bose har nu gett ett uttalande angående stämningsansökan. Joanne Berthiaume är företagets globala PR-chef, och kallar stämningen för "inflammatorisk och vilseledande". Hon skriver till 99mac:

– Inget är viktigare för oss än våra kunders tillit. Vi jobbar oförtröttligen för att förtjäna det, och har gjort så i över 50 år. Det har aldrig ändrats, och kommer aldrig att göra det. I appen Bose Connect lyssnar vi inte på din kommunikation, vi säljer inte din information och vi använder inte något av det vi samlar in för att identifiera dig - eller någon annan - vid namn.

Det ska också nämnas att appen Bose Connect inte är nödvändig för att använda de trådlösa hörlurarna från Bose. Däremot ger appen utökad funktionalitet, så som möjligheten att smidigare växla mellan olika parkopplade enheter.

I stämningen anklagas #Bose för att ha sparat information om sångtitlar och poddar som spelats, och sålt detta vidare till företaget Segment.io. Nu väntar ett beslut om stämningen ska tas upp i domstol. Grupptalan kommer isåfall att gälla alla användare som Bose samlat data från. Stämningsansökan går att läsa i sin helhet på Scribd.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
6 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.