Fredagsvideo

Jorden under ett års tid

Imorgon är det Earth Day, vilket 99mac uppmärksammar med en tjusig video från NASA som fotat vår planet under ett år.

Som veckans #fredagsvideo tipsar vi om lite astronomi, med anledning av att det imorgon är Earth Day, eller Jordens Dag.

Videon består av en stor samling bilder på planeten jorden, tagna med NASA:s kamera EPIC som finns ombord på satelliten DISCOVR. Kameran har fångat bilder under ett års tid, vilket nu har sats ihop i ett montage. Som berättare i videon hörs forskaren Jay Herman från NASA.

Trevlig helg!

Kommentarer
5 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.