Overcast får uppspelning direkt på Apple Watch

Poddcast-spelaren Overcast uppdateras, och får en mörk ikon för premiumanvändare samt stöd för uppspelning av avsnitt direkt på Apple Watch.

Overcast är en populär poddspelare för IOS, som nu har uppdaterats till version 3.1. Den främsta nyheten är att poddavsnitt nu går att överföra till en Apple Watch för uppspelning direkt på klockan. I tidigare versioner av appen har Apple Watch bara använts som en fjärrkontroll.

Förutom lite buggfixar finns också en bonusfunktion för betalande premiumanvändare. Det är appikonen som nu går att byta till en mörkare variant, vilket kompletterar det mörka tema som sedan tidigare finns för premiumanvändare.

Skriven av Jakob Nilsson

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.