Apple donerar till WWF vid Apple Pay-köp

I samband med Jordens Dag skänker Apple en dollar till Världsnaturfonden för varje köp i företagets butiker som genomförs med Apple Pay.

Imorgon är det Jordens dag, eller Earth Day, som varje år uppmärksammar världens miljöproblem. #Apple har som vi tidigare skrivit bland annat dekorerat om sina butiker, men har också lanserat en kampanj för att skänka pengar till Världsnaturfonden WWF.

För varje köp i Apples butiker som görs med det mobila betalsystemet Apple Pay kommer Apple att donera en dollar till fonden, rapporterar 9to5mac. Kampanjen pågår idag fram till 28 april.

Apple har också publicerat en samling med videor där de bland annat pratar om sitt mål att helt bygga sina produkter av återvunnet material, och företagets satsning på solkraft.

Skriven av Jakob Nilsson

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.