Apple donerar till WWF vid Apple Pay-köp

I samband med Jordens Dag skänker Apple en dollar till Världsnaturfonden för varje köp i företagets butiker som genomförs med Apple Pay.

Imorgon är det Jordens dag, eller Earth Day, som varje år uppmärksammar världens miljöproblem. #Apple har som vi tidigare skrivit bland annat dekorerat om sina butiker, men har också lanserat en kampanj för att skänka pengar till Världsnaturfonden WWF.

För varje köp i Apples butiker som görs med det mobila betalsystemet Apple Pay kommer Apple att donera en dollar till fonden, rapporterar 9to5mac. Kampanjen pågår idag fram till 28 april.

Apple har också publicerat en samling med videor där de bland annat pratar om sitt mål att helt bygga sina produkter av återvunnet material, och företagets satsning på solkraft.

Skriven av Jakob Nilsson

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.