Apple donerar till WWF vid Apple Pay-köp

I samband med Jordens Dag skänker Apple en dollar till Världsnaturfonden för varje köp i företagets butiker som genomförs med Apple Pay.

Imorgon är det Jordens dag, eller Earth Day, som varje år uppmärksammar världens miljöproblem. #Apple har som vi tidigare skrivit bland annat dekorerat om sina butiker, men har också lanserat en kampanj för att skänka pengar till Världsnaturfonden WWF.

För varje köp i Apples butiker som görs med det mobila betalsystemet Apple Pay kommer Apple att donera en dollar till fonden, rapporterar 9to5mac. Kampanjen pågår idag fram till 28 april.

Apple har också publicerat en samling med videor där de bland annat pratar om sitt mål att helt bygga sina produkter av återvunnet material, och företagets satsning på solkraft.

Skriven av Jakob Nilsson
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.