Apple laddar inför Jordens Dag

Apple firar i vanlig ordning Earth Day med dekorerade butiker, men också en särskild träningsutmaning och ambitiösa miljömål.

Earth Day, eller Jordens Dag, har firats 22 april varje år sedan 1970 för att uppmärksamma världens miljöproblem. #Apple har de senaste åren varit med genom att dekorera om skyltar i företagets butiker, och klä personalen i särskilda tröjor. Detta kommer att ske även i år, och från och med idag sportar personalen i Apple-butikerna gröna T-tröjor istället för blå, rapporterar Macrumors.

Inför Jordens Dag erbjuder Apple också en särskild utmaning i sin aktivitetsapp för Apple Watch och Iphone. Den som 22 april kör ett träningsprogram i 30 minuter får en särskild prestation, och dessutom en samling dekaler till appen Meddelanden. Användare kan springa, gå, cykla, använda rullstol eller simma för att nå träningsmålet.

Ska sluta bryta material

Apple har också publicerat årets rapport om företagets miljöarbete, och avslöjar där ett nytt mål. Apples miljöchef Lisa Jackson skriver att företaget arbetar på en ny produktionskedja där alla produkter ska tillverkas enbart med återanvända material. Därmed ska företaget upphöra med att bryta nya råmaterial så som metaller. Jackson säger till Vice:

– Vi gör faktiskt något vi sällan gör, nämligen att avslöja ett mål innan vi helt listat ut hur vi ska göra det. Vi är lite nervösa, men vi tror också att det är väldigt viktigt, eftersom vi tror att tekniksektorn bör gå åt det hållet.

Förra året presenterade Apple roboten Liam, som är designad för att montera isär förbrukade Iphone-telefoner och återvinna delarna. Målet är nu att Apple ska satsa mer på sådant, för att i slutändan alla av företagets produkter ska byggas av befintliga och återvunna material.

Solen skiner

Ett tidigare miljömål för Apple är att företagets verksamhet helt och hållet ska drivas av förnyelsebar energi. Rapporten konstaterar nu att 96 procent av Apples globala energiförbrukning kommer från så kallade rena energikällor så som vind-, vatten- och solkraft.

Kommentarer
3 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.