Apple laddar inför Jordens Dag

Apple firar i vanlig ordning Earth Day med dekorerade butiker, men också en särskild träningsutmaning och ambitiösa miljömål.

Earth Day, eller Jordens Dag, har firats 22 april varje år sedan 1970 för att uppmärksamma världens miljöproblem. #Apple har de senaste åren varit med genom att dekorera om skyltar i företagets butiker, och klä personalen i särskilda tröjor. Detta kommer att ske även i år, och från och med idag sportar personalen i Apple-butikerna gröna T-tröjor istället för blå, rapporterar Macrumors.

Inför Jordens Dag erbjuder Apple också en särskild utmaning i sin aktivitetsapp för Apple Watch och Iphone. Den som 22 april kör ett träningsprogram i 30 minuter får en särskild prestation, och dessutom en samling dekaler till appen Meddelanden. Användare kan springa, gå, cykla, använda rullstol eller simma för att nå träningsmålet.

Ska sluta bryta material

Apple har också publicerat årets rapport om företagets miljöarbete, och avslöjar där ett nytt mål. Apples miljöchef Lisa Jackson skriver att företaget arbetar på en ny produktionskedja där alla produkter ska tillverkas enbart med återanvända material. Därmed ska företaget upphöra med att bryta nya råmaterial så som metaller. Jackson säger till Vice:

– Vi gör faktiskt något vi sällan gör, nämligen att avslöja ett mål innan vi helt listat ut hur vi ska göra det. Vi är lite nervösa, men vi tror också att det är väldigt viktigt, eftersom vi tror att tekniksektorn bör gå åt det hållet.

Förra året presenterade Apple roboten Liam, som är designad för att montera isär förbrukade Iphone-telefoner och återvinna delarna. Målet är nu att Apple ska satsa mer på sådant, för att i slutändan alla av företagets produkter ska byggas av befintliga och återvunna material.

Solen skiner

Ett tidigare miljömål för Apple är att företagets verksamhet helt och hållet ska drivas av förnyelsebar energi. Rapporten konstaterar nu att 96 procent av Apples globala energiförbrukning kommer från så kallade rena energikällor så som vind-, vatten- och solkraft.

Kommentarer
3 svar
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.