Tim Cook mottar Free Expression Award

Apples VD hyllas för att öppet ha talat om ämnen som rasism, klimatförändringar, utbildning och HBTQ-rättigheter.

Tim Cook fick häromdagen motta Newseums Free Expression Award inom kategorin för yttrandefrihet. Motiveringen bakom priset är att Tim Cook i egenskap av VD för Apple dels har utvecklat teknik som på ett betydande sätt har påverkat hur vi kommunicerar, men också för att ha talat öppet om ämnen som rasism, personlig integritet, klimatförändringar, tillgång till utbildning och HBTQ-rättigheter.

I sitt tacktal pratade Tim Cook om vad priset innebär för #Apple samt hur viktigt det är att företag tar ställning till just sådana frågor. Han poängterade även att yttrandefrihet inte enbart handlar om rätten att yttra sig, utan att man även ska lyssna på andra. I en inte så subtil pik mot Trumpadministrationen sade han att vi måste vara öppna för alternativa synvinklar, inte alternativa fakta.

Skriven av Carl Halldin
Kommentarer
1 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.