Tim Cook mottar Free Expression Award

Apples VD hyllas för att öppet ha talat om ämnen som rasism, klimatförändringar, utbildning och HBTQ-rättigheter.

Tim Cook fick häromdagen motta Newseums Free Expression Award inom kategorin för yttrandefrihet. Motiveringen bakom priset är att Tim Cook i egenskap av VD för Apple dels har utvecklat teknik som på ett betydande sätt har påverkat hur vi kommunicerar, men också för att ha talat öppet om ämnen som rasism, personlig integritet, klimatförändringar, tillgång till utbildning och HBTQ-rättigheter.

I sitt tacktal pratade Tim Cook om vad priset innebär för #Apple samt hur viktigt det är att företag tar ställning till just sådana frågor. Han poängterade även att yttrandefrihet inte enbart handlar om rätten att yttra sig, utan att man även ska lyssna på andra. I en inte så subtil pik mot Trumpadministrationen sade han att vi måste vara öppna för alternativa synvinklar, inte alternativa fakta.

Skriven av Carl Halldin
Kommentarer
1 svar

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.