Tim Cook mottar Free Expression Award

Apples VD hyllas för att öppet ha talat om ämnen som rasism, klimatförändringar, utbildning och HBTQ-rättigheter.

Tim Cook fick häromdagen motta Newseums Free Expression Award inom kategorin för yttrandefrihet. Motiveringen bakom priset är att Tim Cook i egenskap av VD för Apple dels har utvecklat teknik som på ett betydande sätt har påverkat hur vi kommunicerar, men också för att ha talat öppet om ämnen som rasism, personlig integritet, klimatförändringar, tillgång till utbildning och HBTQ-rättigheter.

I sitt tacktal pratade Tim Cook om vad priset innebär för #Apple samt hur viktigt det är att företag tar ställning till just sådana frågor. Han poängterade även att yttrandefrihet inte enbart handlar om rätten att yttra sig, utan att man även ska lyssna på andra. I en inte så subtil pik mot Trumpadministrationen sade han att vi måste vara öppna för alternativa synvinklar, inte alternativa fakta.

Skriven av Carl Halldin
Kommentarer
1 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.