Rykte: Iphone 8 kommer i rostfritt stål

Apple släpper inte mindre än tre nya modeller av Iphone senare i år, enligt en ny rapport från Mark Gurman på Bloomberg. Mest spännande är en jubileumsutgåva i rostfritt stål med OLED-skärm.

Journalisten Mark Gurman gjorde sig känd på 9to5mac genom att ofta ha goda insikter i Apples framtida produktplaner, och överlag pålitliga källor. Sedan en tid tillbaka jobbar Gurman på Bloomberg, och i en ny rapport delar han med sig av uppgifter kring nästa Iphone-lansering i höst.

Enligt Gurmans källor, och i likhet med flera tidigare rykten, kommer #Apple att släppa inte mindre än tre nya Iphone-modeller senare i år. En av dessa blir en jubileumsutgåva i rostfritt stål med kurvat glas. Denna mobil har på olika håll kallats #Iphone 8, Iphone X eller Iphone Edition. En skillnad mot tidigare uppgifter är dock att den enligt Gurman inte får en böjd bildskärm, utan endast en flat OLED-panel med böjt glas på fram- och baksidan.

Däremot kommer telefonen i enlighet med tidigare rykten ha en OLED-skärm som tar upp nästan hela framsidan, vilket skulle ge en skärmyta motsvarande Iphone 7 Plus men i en formfaktor som ligger närmare Iphone 7. Gurman uppger dock att Apple ännu inte bestämt sig för en slutgiltig design. Det sistnämnda verkar dock osannolikt, då lanseringen väntas ske i september – bara fem månader från nu.

Bättre batteritid, tuffare processor

Apple har enligt rapporten avtalat med Samsung om att leverera upp till 100 miljoner OLED-skärmar till den nya telefonen. Detta är i linje med rykten från december där Samsung pekas ut som exklusiv leverantör av Apples bildskärmar, men andra uppgifter har också nämnt både Sharp, Pegatron och Wistron som leverantörer.

En annan intressant uppgift om det nya Iphone-flaggskeppet är att den får dubbla kameralinser, men att dessa placeras vertikalt under varandra istället för bredvid varandra som på Iphone 7 Plus. Den senaste versionen av Apples A-processor tillverkas enligt rapporten med en 10 nanometers process, vilket ska göra den mer strömsnål. Detta ska ge nästa Iphone bättre batteritid utan att sjävla batteriet ska bli större.

Utöver den nya jubileumsutgåvan av Iphone planeras två andra modeller, som blir uppgraderade versioner av Iphone 7 och 7 Plus. Dessa kommer förmodligen att heta #Iphone 7S och Iphone 7S Plus, och vad som är nytt nämns inte i rapporten. Gissningsvis får de dock åtminstone uppgraderade processorer.

Kommentarer
33 svar

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".