Rykte: Iphone 8 kommer i rostfritt stål

Apple släpper inte mindre än tre nya modeller av Iphone senare i år, enligt en ny rapport från Mark Gurman på Bloomberg. Mest spännande är en jubileumsutgåva i rostfritt stål med OLED-skärm.

Journalisten Mark Gurman gjorde sig känd på 9to5mac genom att ofta ha goda insikter i Apples framtida produktplaner, och överlag pålitliga källor. Sedan en tid tillbaka jobbar Gurman på Bloomberg, och i en ny rapport delar han med sig av uppgifter kring nästa Iphone-lansering i höst.

Enligt Gurmans källor, och i likhet med flera tidigare rykten, kommer #Apple att släppa inte mindre än tre nya Iphone-modeller senare i år. En av dessa blir en jubileumsutgåva i rostfritt stål med kurvat glas. Denna mobil har på olika håll kallats #Iphone 8, Iphone X eller Iphone Edition. En skillnad mot tidigare uppgifter är dock att den enligt Gurman inte får en böjd bildskärm, utan endast en flat OLED-panel med böjt glas på fram- och baksidan.

Däremot kommer telefonen i enlighet med tidigare rykten ha en OLED-skärm som tar upp nästan hela framsidan, vilket skulle ge en skärmyta motsvarande Iphone 7 Plus men i en formfaktor som ligger närmare Iphone 7. Gurman uppger dock att Apple ännu inte bestämt sig för en slutgiltig design. Det sistnämnda verkar dock osannolikt, då lanseringen väntas ske i september – bara fem månader från nu.

Bättre batteritid, tuffare processor

Apple har enligt rapporten avtalat med Samsung om att leverera upp till 100 miljoner OLED-skärmar till den nya telefonen. Detta är i linje med rykten från december där Samsung pekas ut som exklusiv leverantör av Apples bildskärmar, men andra uppgifter har också nämnt både Sharp, Pegatron och Wistron som leverantörer.

En annan intressant uppgift om det nya Iphone-flaggskeppet är att den får dubbla kameralinser, men att dessa placeras vertikalt under varandra istället för bredvid varandra som på Iphone 7 Plus. Den senaste versionen av Apples A-processor tillverkas enligt rapporten med en 10 nanometers process, vilket ska göra den mer strömsnål. Detta ska ge nästa Iphone bättre batteritid utan att sjävla batteriet ska bli större.

Utöver den nya jubileumsutgåvan av Iphone planeras två andra modeller, som blir uppgraderade versioner av Iphone 7 och 7 Plus. Dessa kommer förmodligen att heta #Iphone 7S och Iphone 7S Plus, och vad som är nytt nämns inte i rapporten. Gissningsvis får de dock åtminstone uppgraderade processorer.

Kommentarer
33 svar

Den olycksdrabbade telefonen Note 7 är uppenbarligen saknad av många användare, och Samsung uppges nu planera en begränsad återkomst i hemlandet Sydkorea.

Apple fortsätter att satsa på rörlig bild för att locka fler till musiktjänsten Apple Music, och nu det senaste som fått premiär är en hiphop-dokumentär.

App Store blir en allt viktigare inkomstkälla för Apple, och bara under första halvan av detta år har butiken dragit in mer pengar än hela företaget gjorde för tio år sedan.

Med Honor 9 vill det Huawei-ägda mobilmärket bli nummer ett bland Europas unga konsumenter, och detta ska göras med dubbla kameralinser och blankpolerade färger.

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Den europeiska kommissionen dömer Google till rekordböter och ålägger bolaget att ändra sina sökalgoritmer för att inte missgynna konkurrerande tjänster.