Kör klassiska Mac OS i webbläsaren

Nostalgiker kan nu köra Apples klassiska System 6 och System 7 direkt i webbläsaren, via The Internet Archive.

The Internet Archive sparar arkiverade kopior av olika webbplatser, men även ljud, filmer och inte minst datorprogram för att bevara dessa till framtiden.

Många äldre datorprogram kan numera köras direkt i webbläsaren. Något som säkert tilltalar många äldre Mac-användare är möjligheten att starta upp och köra två av Apples klassiska operativsystem; nämligen System 6 och System 7. Även många program finns att köra, såsom ordbehandlaren Macwrite, Microsoft Basic och textäventyret Adventure.

Även för mer sentida Mac-användare kan det vara intressant att dyka ner i det förgångna, och se hur många likheter det faktiskt finns mellan dåtidens och nutidens Mac-system.

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.