Rykte: Apple TV får stöd för flera användare

Apple TV kan få stöd för både flera användarkonton och bild-i-bild med nästa uppdatering av TV OS.

Apple brukar uppdatera sina mjukvaruplattformar årligen, och sommarens utvecklarkonferens WWDC är oftast när världen får en första titt på nästa version av operativsystemet Mac OS, IOS, Watch OS och #TV OS. Rykten om nya funktioner brukar dock läcka ut tidigare än så.

Vad gäller Apple TV uppger nu The Verifier i en rapport att den svarta lådan i nästa stora mjukvaruuppdatering får stöd för flera användarkonton. Det skulle ge olika familjemedlemmar möjlighet att koppla sina Icloud-konton och andra appar i en egen profil på #Apple TV. En konceptbild visar hur funktionen skulle kunna se ut.

Rapporten uppger också att TV OS 11 kommer att ge Apple TV stöd för en funktion som redan finns i IOS och Mac OS, nämligen bild-i-bild. Det skulle göra det möjligt att visa videoinnehåll i ett litet fönster i ena hörnet, samtidigt som användaren växlar mellan appar och annat.

Årets WWDC inleds 5 juni, och då får vi troligtvis veta mer om nyheterna i TV OS.

Den olycksdrabbade telefonen Note 7 är uppenbarligen saknad av många användare, och Samsung uppges nu planera en begränsad återkomst i hemlandet Sydkorea.

Apple fortsätter att satsa på rörlig bild för att locka fler till musiktjänsten Apple Music, och nu det senaste som fått premiär är en hiphop-dokumentär.

App Store blir en allt viktigare inkomstkälla för Apple, och bara under första halvan av detta år har butiken dragit in mer pengar än hela företaget gjorde för tio år sedan.

Med Honor 9 vill det Huawei-ägda mobilmärket bli nummer ett bland Europas unga konsumenter, och detta ska göras med dubbla kameralinser och blankpolerade färger.

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Den europeiska kommissionen dömer Google till rekordböter och ålägger bolaget att ändra sina sökalgoritmer för att inte missgynna konkurrerande tjänster.