Rykte: Apple TV får stöd för flera användare

Apple TV kan få stöd för både flera användarkonton och bild-i-bild med nästa uppdatering av TV OS.

Apple brukar uppdatera sina mjukvaruplattformar årligen, och sommarens utvecklarkonferens WWDC är oftast när världen får en första titt på nästa version av operativsystemet Mac OS, IOS, Watch OS och #TV OS. Rykten om nya funktioner brukar dock läcka ut tidigare än så.

Vad gäller Apple TV uppger nu The Verifier i en rapport att den svarta lådan i nästa stora mjukvaruuppdatering får stöd för flera användarkonton. Det skulle ge olika familjemedlemmar möjlighet att koppla sina Icloud-konton och andra appar i en egen profil på #Apple TV. En konceptbild visar hur funktionen skulle kunna se ut.

Rapporten uppger också att TV OS 11 kommer att ge Apple TV stöd för en funktion som redan finns i IOS och Mac OS, nämligen bild-i-bild. Det skulle göra det möjligt att visa videoinnehåll i ett litet fönster i ena hörnet, samtidigt som användaren växlar mellan appar och annat.

Årets WWDC inleds 5 juni, och då får vi troligtvis veta mer om nyheterna i TV OS.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.