Rykte: Apple TV får stöd för flera användare

Apple TV kan få stöd för både flera användarkonton och bild-i-bild med nästa uppdatering av TV OS.

Apple brukar uppdatera sina mjukvaruplattformar årligen, och sommarens utvecklarkonferens WWDC är oftast när världen får en första titt på nästa version av operativsystemet Mac OS, IOS, Watch OS och #TV OS. Rykten om nya funktioner brukar dock läcka ut tidigare än så.

Vad gäller Apple TV uppger nu The Verifier i en rapport att den svarta lådan i nästa stora mjukvaruuppdatering får stöd för flera användarkonton. Det skulle ge olika familjemedlemmar möjlighet att koppla sina Icloud-konton och andra appar i en egen profil på #Apple TV. En konceptbild visar hur funktionen skulle kunna se ut.

Rapporten uppger också att TV OS 11 kommer att ge Apple TV stöd för en funktion som redan finns i IOS och Mac OS, nämligen bild-i-bild. Det skulle göra det möjligt att visa videoinnehåll i ett litet fönster i ena hörnet, samtidigt som användaren växlar mellan appar och annat.

Årets WWDC inleds 5 juni, och då får vi troligtvis veta mer om nyheterna i TV OS.

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".