Fredagsvideo

Dolda påskägg i Mac OS

Visste du att det finns dolda spel i terminalen, eller att du kan se Star Wars gestaltat i ASCII. Fredagens video handlar om dolda påskägg.

Att påsken är synonymt med ägg känner de flesta till. Men påskägg kan också anspela på en dold överraskning inskriven i ett datorprogram, och det är denna betydelse veckans #fredagsvideo tar fasta på.

I den här videon visas flera dolda påskägg gömda i Apples operativsystem Mac OS, många av dem undangömda i terminalen. Hur många känner du till sedan tidigare?

Glad påsk!

Kommentarer
2 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.