Fredagsvideo

Dolda påskägg i Mac OS

Visste du att det finns dolda spel i terminalen, eller att du kan se Star Wars gestaltat i ASCII. Fredagens video handlar om dolda påskägg.

Att påsken är synonymt med ägg känner de flesta till. Men påskägg kan också anspela på en dold överraskning inskriven i ett datorprogram, och det är denna betydelse veckans #fredagsvideo tar fasta på.

I den här videon visas flera dolda påskägg gömda i Apples operativsystem Mac OS, många av dem undangömda i terminalen. Hur många känner du till sedan tidigare?

Glad påsk!

Kommentarer
2 svar

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.