Huawei ser ingen framtid för smarta klockor

Huaweis vd tror själv inte på en framtid för den smarta klockan, trots att Huawei tillverkar egna modeller.

Klockan Huawei Watch 2 var en av de första att levereras med operativsystemet Android Wear 2.0, men trots det verkar Huawei själva inte se någon framtid för produktkategorin. Under konferensen Global Analyst Summit i Kina sade företagets vd Eric Xu Zhijun att han inte såg någon användning för en smarta klocka i en värld av mobiltelefoner. Zhijun sade enligt South China Morning Post:

– På grund av detta, när vårt utvecklingsteam för smarta klockor på Huawei entusiastiskt presenterar sina nya idéer för mig, påminner jag dem hela tiden att fundera på om det verkligen finns ett konkret behov på marknaden.

Eric Xu Zhijun säger också att han själva aldrig skulle drömma om att bära en smart klocka.

Som 99mac tidigare har rapporterat sjönk försäljningen av smarta klockor kraftigt under 2016 jämfört med föregående år. Sent förra året uttalade sig också Lenovo skeptiskt till smarta klockor, och avslöjade att företaget inte hade några direkta planer på en uppföljare till Moto 360 från 2015.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
14 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.