Huawei ser ingen framtid för smarta klockor

Huaweis vd tror själv inte på en framtid för den smarta klockan, trots att Huawei tillverkar egna modeller.

Klockan Huawei Watch 2 var en av de första att levereras med operativsystemet Android Wear 2.0, men trots det verkar Huawei själva inte se någon framtid för produktkategorin. Under konferensen Global Analyst Summit i Kina sade företagets vd Eric Xu Zhijun att han inte såg någon användning för en smarta klocka i en värld av mobiltelefoner. Zhijun sade enligt South China Morning Post:

– På grund av detta, när vårt utvecklingsteam för smarta klockor på Huawei entusiastiskt presenterar sina nya idéer för mig, påminner jag dem hela tiden att fundera på om det verkligen finns ett konkret behov på marknaden.

Eric Xu Zhijun säger också att han själva aldrig skulle drömma om att bära en smart klocka.

Som 99mac tidigare har rapporterat sjönk försäljningen av smarta klockor kraftigt under 2016 jämfört med föregående år. Sent förra året uttalade sig också Lenovo skeptiskt till smarta klockor, och avslöjade att företaget inte hade några direkta planer på en uppföljare till Moto 360 från 2015.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
14 svar

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.