Huawei ser ingen framtid för smarta klockor

Huaweis vd tror själv inte på en framtid för den smarta klockan, trots att Huawei tillverkar egna modeller.

Klockan Huawei Watch 2 var en av de första att levereras med operativsystemet Android Wear 2.0, men trots det verkar Huawei själva inte se någon framtid för produktkategorin. Under konferensen Global Analyst Summit i Kina sade företagets vd Eric Xu Zhijun att han inte såg någon användning för en smarta klocka i en värld av mobiltelefoner. Zhijun sade enligt South China Morning Post:

– På grund av detta, när vårt utvecklingsteam för smarta klockor på Huawei entusiastiskt presenterar sina nya idéer för mig, påminner jag dem hela tiden att fundera på om det verkligen finns ett konkret behov på marknaden.

Eric Xu Zhijun säger också att han själva aldrig skulle drömma om att bära en smart klocka.

Som 99mac tidigare har rapporterat sjönk försäljningen av smarta klockor kraftigt under 2016 jämfört med föregående år. Sent förra året uttalade sig också Lenovo skeptiskt till smarta klockor, och avslöjade att företaget inte hade några direkta planer på en uppföljare till Moto 360 från 2015.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
14 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.