Google hjälper dig rita bättre

Igår lanserade Google det webbaserade verktyget Autodraw för att hjälpa användare att skapa bättre bilder och skisser.

Att rita saker med hjälp av en mus eller ett finger på en skärm är många gånger allt annat än lätt. Nu hoppas #Google råda bot på detta när de släpper den webbaserade gratistjänsten #Autodraw som föreslår mer raffinerade teckningar baserat på vad du precis tecknat på skärmen.

Genom maskininlärning tolkar Autodraw vad du precis försökt teckna och föreslår bilder från sitt bibliotek som den tror liknar det du vill gestalta. Tjänsten går att använda på dator, telefon och platta men du behöver inte ladda ner någon app utan tjänsten öppnas direkt i webbläsaren. På sin blogg skriver Google:

"Så nästa gång du vill göra ett födelsedagskort, inbjudningskort till en fest eller bara skissa lite kommer det gå lika snabbt och smidigt som allt annat på webben."

Google har tagit hjälp av designers, illustratörer och designbyråer såsom Erin Butner, Julia Melograna, Pei Leiw, Tori Hinn med mera för att skapa ett bibliotek med ersättningsbilder.

Kommentarer
8 svar

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".