Google hjälper dig rita bättre

Igår lanserade Google det webbaserade verktyget Autodraw för att hjälpa användare att skapa bättre bilder och skisser.

Att rita saker med hjälp av en mus eller ett finger på en skärm är många gånger allt annat än lätt. Nu hoppas #Google råda bot på detta när de släpper den webbaserade gratistjänsten #Autodraw som föreslår mer raffinerade teckningar baserat på vad du precis tecknat på skärmen.

Genom maskininlärning tolkar Autodraw vad du precis försökt teckna och föreslår bilder från sitt bibliotek som den tror liknar det du vill gestalta. Tjänsten går att använda på dator, telefon och platta men du behöver inte ladda ner någon app utan tjänsten öppnas direkt i webbläsaren. På sin blogg skriver Google:

"Så nästa gång du vill göra ett födelsedagskort, inbjudningskort till en fest eller bara skissa lite kommer det gå lika snabbt och smidigt som allt annat på webben."

Google har tagit hjälp av designers, illustratörer och designbyråer såsom Erin Butner, Julia Melograna, Pei Leiw, Tori Hinn med mera för att skapa ett bibliotek med ersättningsbilder.

Kommentarer
8 svar

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.