Google hjälper dig rita bättre

Igår lanserade Google det webbaserade verktyget Autodraw för att hjälpa användare att skapa bättre bilder och skisser.

Att rita saker med hjälp av en mus eller ett finger på en skärm är många gånger allt annat än lätt. Nu hoppas #Google råda bot på detta när de släpper den webbaserade gratistjänsten #Autodraw som föreslår mer raffinerade teckningar baserat på vad du precis tecknat på skärmen.

Genom maskininlärning tolkar Autodraw vad du precis försökt teckna och föreslår bilder från sitt bibliotek som den tror liknar det du vill gestalta. Tjänsten går att använda på dator, telefon och platta men du behöver inte ladda ner någon app utan tjänsten öppnas direkt i webbläsaren. På sin blogg skriver Google:

"Så nästa gång du vill göra ett födelsedagskort, inbjudningskort till en fest eller bara skissa lite kommer det gå lika snabbt och smidigt som allt annat på webben."

Google har tagit hjälp av designers, illustratörer och designbyråer såsom Erin Butner, Julia Melograna, Pei Leiw, Tori Hinn med mera för att skapa ett bibliotek med ersättningsbilder.

Kommentarer
8 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.