Samsung Bixby på engelska försenas

Den engelska versionen av Samsungs digitala assistent Bixby senareläggs, och kommer inte att lanseras tillsammans med Galaxy S8 i april.

Under ett event 29 mars presenterade #Samsung sin nya mobiltelefon #Galaxy S8, och en av de viktigaste funktionerna som visades upp var den digitala röstassistenten #Bixby. Enligt Samsung ska Bixby skilja sig från konkurrenter som Apples Siri och Microsofts Cortana genom en högre kontextuell förståelse för vad som händer på mobilskärmen.

Nu ser det dock ut som att den engelska versionen av Bixby försenas, och inte kommer att kunna lanseras tillsammans med Galaxy S8 den 21 april. Detta rapporterar Wall Street Journal, som hänvisar till en icke namngiven källa. Orsaken ska vara problem med att få tjänsten tillräckligt tillförlitlig.

Bixby på engelska kan nu senareläggas till slutet av maj, men enligt källan har Samsung ännu inte fattat något beslut gällande lanseringsdatum. En talesperson för Samsung bekräftar att Bixby lär sig engelska först "senare i år".

Kommentarer
9 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.